Magában, és köretként is nagyon finom, laktató ennivaló.
A zsidó konyha híres nem triviális gasztronómiai kombinációiról, és a világ ínyencei nagyra értékelik ezt – köztük én is. A Tabulé saláta az egyik leghíresebb ételük, amit előszeretettel fogyasztok el magában egy leves után, de akár köretként is szívesen bevetem. A legjobb, hogy nagyon gyorsan készen van, és ha 1 napig áll, még finomabb, különlegesebb az ízvilága – így másnap ebédre még jobban esik megenni. Nincs is jobb étel a nyári hőségben!
Hozzávalók:
- 20 g uborka
- 20 g paradicsom
- 20 g gránátalma mag
- 10 g petrezselyem levél
- 8 g menta levél
- 10 g újhagyma
- 60 g bulgur
- 40 ml olívaolaj
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 1 csipet fenyőmag
- só, bors
Elkészítés:
- Mossuk meg és egészen apró darabokra vágjuk fel a leveleket, zöldségeket.
- Főzzük meg a bulgurt, majd hűtsük le és keverjük össze a zöldségekkel, a zöldekkel illetve a gránátalmával.
- ízlés szerint ízesítsük citrmolével, olívaolajjal, sóval és borssal.
- Tálalás előtt megszórhatjuk pirított fenyőmaggal – de ha nincs otthon, elhagyhatjuk. Nélküle is nagyon finom.