Szerző: virag Közzétéve:

Magában, és köretként is nagyon finom, laktató ennivaló.

A zsidó konyha híres nem triviális gasztronómiai kombinációiról, és a világ ínyencei nagyra értékelik ezt – köztük én is. A Tabulé saláta az egyik leghíresebb ételük, amit előszeretettel fogyasztok el magában egy leves után, de akár köretként is szívesen bevetem. A legjobb, hogy nagyon gyorsan készen van, és ha 1 napig áll, még finomabb, különlegesebb az ízvilága – így másnap ebédre még jobban esik megenni. Nincs is jobb étel a nyári hőségben!

Hozzávalók:

  • 20 g uborka
  • 20 g paradicsom
  • 20 g gránátalma mag
  • 10 g petrezselyem levél
  • 8 g menta levél
  • 10 g újhagyma
  • 60 g bulgur
  • 40 ml olívaolaj
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 1 csipet fenyőmag
  • só, bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és egészen apró darabokra vágjuk fel a leveleket, zöldségeket.
  2. Főzzük meg a bulgurt, majd hűtsük le és keverjük össze a zöldségekkel, a zöldekkel illetve a gránátalmával.
  3. ízlés szerint ízesítsük citrmolével, olívaolajjal, sóval és borssal.
  4. Tálalás előtt megszórhatjuk pirított fenyőmaggal – de ha nincs otthon, elhagyhatjuk. Nélküle is nagyon finom.

Source link

Vélemény, hozzászólás?