Tudtad? Ezért lesznek sokan öngyilkosak 30 éves kor előtt

Kedves olvasók, biztos vagyok benne, hogy találkoztatok már azzal a mondással, miszerint “Az élet az első 30 évben van.” Nos, ha ez igaz lenne, akkor miért vannak olyan sokan öngyilkosak 30 éves koruk előtt? Hát persze! Mert mindenki azt hiszi, hogy utána semmi jó nem történik!

Először is, gondoljunk csak bele: mennyi mindent megéltünk már az első három évtizedünk során? Volt óvodai szerelem és középiskolai drámák. Az egyetem alatt pedig elég nehéz volt megtalálni azt a bizonyos “nagy álmot”, amit mindenki keres. De sebaj! Hiszen ott volt még az egész világ előttünk.

De aztán jönnek a harmincas éveink… És mi történik? Egyszerűen semmi! Várjunk csak… Miért kellene bármi is történnie?

Nos, képzeld el ezt: elmúltál 30 és még mindig lakásban élünk. Nem vagyunk milliomosok és nincsenek saját belvárosi penthouse-aink. Valójában azon aggódunk, hogy mikor tudjuk majd fizetni a következő havi albérletet.

És mit mondjunk a karrierünkről? Hát, ha nem vagyunk már sikeresek az első 30 évben, akkor valószínűleg soha nem is leszünk. El kell fogadnunk, hogy örökre egy középszerű irodai munka rabjai maradunk.

És persze ne feledkezzünk meg a párkapcsolatokról! Az első 30 évben talán még voltak reményeink arra vonatkozóan, hogy megtaláljuk az igazit. De most már rájöttünk, hogy ez csak illúzió volt. Úgy tűnik, mintha mindenki másnak lenne csodálatos házassága és tökéletes gyerekei.

De tudod mit? Talán van némi jó hírem is! A harmincas éveid valójában lehetnek fantasztikusak! Igen, hallottál jól!

Először is: elfogadjuk végre azt a tényt, hogy semmi sem tökéletes. Nem kell milliomosnak lenned ahhoz, hogy boldog legyél. Egy kis lakásban élve is lehetnek csodás pillanataid és emlékeid.

Másodszor: elfelejtettük említeni az idősödés előnyeit! Igen, elhagyhatjuk végre a “fiatalok” csoportját és beléphetünk a “tapasztaltabb” korosztályba. Ez azt jelenti, hogy bölcsességünkkel és tapasztalatainkkal segíthetünk másoknak.

Végül pedig, a párkapcsolatokról: talán még nem találtuk meg az igazit, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem fogjuk. Az élet tele van meglepetésekkel, és ki tudja, hol vár ránk a szerelem?

Szóval kedves olvasók, ne hagyjátok magatokat becsapni! A harmincas éveitek fantasztikus lehetőségeket tartogathatnak. Élvezd minden pillanatát és ne add fel!

És ha valaha úgy érzed, hogy túl nehéz az egész… Nos, gondolj csak arra a sok idiótára ott kint, akik azt hiszik, hogy mindennek vége 30 éves kor előtt. Hidd el nekem – te vagy az okosabb!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?