Szia barátaim! Ma szeretnék veletek beszélni a fogyókúrákról. Tudom, tudom, azt gondoljátok, hogy ez egy olyan téma, amiről már mindenki hallott, és mindenki tudja, mi a helyes megoldás. De az igazság az, hogy a fogyókúrák rengeteg mítoszot öveznek, és néhányuk teljesen hamis. Így hát ma elhoztam nektek az igazságot a fogyókúrákról, és meg fogom osztani veletek azokat a dolgokat, amiket tudnotok kell, mielőtt belevágnátok.

Először is, hadd mondjam el nektek az első és legfontosabb dolgot: nincs csodamódszer. Nincs olyan étrend vagy gyakorlatsor, ami 10 kilót tud lefaragni rólad egy hét alatt. A fogyókúra egy hosszú távú folyamat, amely sok türelmet és kitartást igényel. Tehát ha valaki azt állítja, hogy van egy csodamegoldás, amellyel könnyedén leadhatsz pár kilót azonnal, akkor valószínűleg hazudik.

Másodszor, felejtsd el a drasztikus diétákat. Az éhezés sosem jó megoldás. Nem csak kellemetlenül érzed magad, hanem a tested is szenvedni fog tőle. Ahelyett, hogy drasztikusan csökkented az ételmennyiséget, próbálj meg egészségesebben étkezni, és csökkenteni az édességek és a cukros italok fogyasztását. A cél nem az éhezés, hanem az egészséges táplálkozás.

Harmadszor, ne feledkezz meg a testmozgásról. Az egészséges életmódhoz szükség van a testmozgásra is. Nem kell minden nap edzened, de hetente legalább néhányszor mozogj egy kicsit. Ez lehet séta, futás, vagy bármilyen más tevékenység, amit szeretsz. A testmozgás nem csak segít abban, hogy leadj pár kilót, hanem javítja a hangulatodat és az általános egészségedet is.

Negyedszer, legyél realista az elvárásaiddal. Ne várj csodát egy hónap alatt. Az egészséges fogyás általában hetente 0,5-1 kiló között van. Tehát ha célod 10 kilót fogyni, akkor számíts arra, hogy legalább 2-3 hónapra lesz szükséged erre.

Összefoglalva tehát: nincs csodamódszer a fogyáshoz. Az egészséges táplálkozás és a testmozgás az egyetlen hosszú távú megoldás. Ne ess a drasztikus diéták csapdájába, és légy realista az elvárásaiddal. A fogyókúra nem könnyű, de ha kitartó vagy, és ragaszkodsz az egészséges életmódhoz, akkor sikeres lehetsz!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?