Az orgazmus egy olyan érzés, amit sokan csak a partnered segítségével érnek el. Azonban mi van akkor, ha azt mondom, hogy az orgazmus elérése önmagunk által is lehetséges? Elképzelhető, hogy sokaknak ez még mindig tabu téma, hiszen a társadalom hosszú ideje szégyellni valónak tartja a saját testünket és annak igényeit.

Azonban szerencsére egyre többen vannak, akik felvállalják azt, hogy az orgazmus elérése önmaguk által is lehetőség. Az önkielégítés már régóta elfogadott dolog a modern társadalomban, de még mindig akadnak olyanok, akik szégyellik vagy tabunak tartják ezt a témát. Pedig az önkielégítés nem más, mint az emberi test természetes igényeinek kielégítése.

Az orgazmus elérése önmagunk által ráadásul számos előnnyel jár. Nem csak arról van szó, hogy így tudjuk legjobban megismerni saját testünket és annak reakcióit, hanem az egészségünk szempontjából is fontos lehet. Az orgazmus ugyanis csökkenti a stresszt és a feszültséget, javítja az alvást és növeli az immunrendszer aktivitását. Ráadásul a szexuális örömök hatására endorfinok és dopamin szabadulnak fel, amelyek boldogságérzetet okoznak.

Az orgazmus elérése önmagunk által ráadásul segíthet abban is, hogy jobban megismerjük saját testünket és igényeinket. Így ha van partnered, akkor könnyebben tudjuk kommunikálni vele, hogy mire van szükségünk az együttlétek során. Ez pedig növelheti az intimitást és az elégedettséget a kapcsolatban.

Az orgazmus elérése önmagunk által azonban még mindig sokak számára tabu téma. Az emberek gyakran szégyellik vagy titkolják azt, hogy önkielégítést végeznek, pedig ez egy olyan természetes dolog, amit mindenki csinál. Az önelfogadás és a testtudatosság azonban segíthet abban, hogy elfogadjuk magunkat és igényeinket.

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy az orgazmus elérése önmagunk által nem csak elfogadható, hanem egészséges és fontos is lehet. Az önelfogadás és a testtudatosság segíthet abban, hogy jobban megismerjük saját testünket és annak igényeit. És ha mindezt sikerül elérni, akkor az orgazmus valóban csodálatos érzés lehet, amit mindenki megérdemel.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?