A válás okai sokfélék lehetnek, de az egyik leggyakoribb az, hogy az érzelmek és a szexuális vonzalom eltűnik a kapcsolatból. Azonban nem mindig kell így lennie. Lehetőség van arra, hogy az emberek megőrizzék a szerelmet és a szexuális vonzalmat még akkor is, ha nehézségekkel küzdenek. Az alábbiakban bemutatjuk néhány tippet, hogyan lehet ezt elérni.

1. Kommunikáció

Az egyik legfontosabb dolog a kommunikáció. A párkapcsolatban fontos az őszinteség és az odafigyelés egymásra. Ha valami nem stimmel, beszéljük meg egymással. Ne hagyjuk, hogy az érzelmek eltűnjenek a kapcsolatból, mert nem beszélünk róla.

2. Töltsetek időt együtt

Azt mondják, hogy a közös idő eltöltése növeli a kötődést és a vonzalmat egymás iránt. Keressétek meg azt a tevékenységet, amit mindketten élveztek, és tegyetek valami különlegeset együtt.

3. Szánj időt egymásra

A mindennapi élet rohanása közepette könnyen elfeledkezünk arról, hogy fontosak vagyunk egymás számára. Szánjatok időt egymásra, legyen az egy romantikus vacsora vagy egy wellness hétvége.

4. Próbáljatok ki új dolgokat

A rutin nagyon káros lehet a kapcsolatra. Próbáljatok ki új dolgokat, legyen az egy új hobbi vagy sportág. Talán megtaláljátok az új közös szenvedélyeteket.

5. Változtassatok a napi rutinotokon

Ha mindig ugyanazt csináljátok, az unalmassá válhat és eltűnhet a vonzalom. Próbáljatok megváltoztatni valamit a napi rutinotokban, így frissességet hoztok a kapcsolatba.

6. Ne féljetek kérni segítséget

Ha már semmi sem segít, és úgy érzitek, hogy elveszett a kapcsolatotok, ne féljetek kérni segítséget. A párterápia sokszor megoldást jelenthet.

Az előző tippeken túl fontos az is, hogy mindkét fél tegyen valamit a kapcsolatért. Ha csak az egyik fél tesz erőfeszítéseket, akkor nem lesz eredménye. A válás árnyékában nehéz megőrizni a szerelmet és a szexuális vonzalmat, de nem lehetetlen. A kommunikáció, az odafigyelés, az időtöltés és a változatosság mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megőrizd a kapcsolatod.

#szeretet #szexuálisvonzerő #párkapcsolat #kommunikáció #töltsetekidőtegyütt #szánjidőtegymásra #újdolgokkipróbálása #nemféljetekkérnisegítséget #párterápia

Forrás

Vélemény, hozzászólás?