A terhességi alatti szex gyakran egy nagy kérdés a várandós anyák és várandós apák számára. Azonban sok terhes nő aggódik, hogy a közösülés árt-e a magzatuknak. Vannak emberek, akik úgy vélik, hogy biztonságos, mások pedig úgy gondolják, hogy jobb elkerülni. A tények alapján azonban a terhességi alatti szex biztonságos lehet, ha megfelelően történik.

Az orvosok azt javasolják, hogy a terhesség alatt a pár ne használjon semmilyen mechanikus eszközt a szexuális közösülés során. Ezek közül az eszközök közül néhány: vibrátorok, anális játékok vagy más mechanikus eszközök. Ezek használatának nagyobb a kockázata annak, hogy megsértheti magukat vagy magukat vagy magukat csinálnak.

Az orvosok azt is tanácsolják, hogy kerüljék el a doggystyle pozíciókat és más olyan pozíciókat, amelyekben a férfi nagyon mélyen bemegy. Ezeket az állásokat nem javasoljuk, mivel ezek nagyobb nyomást gyakorolnak a magzatra és nagyobb kockázatot jelentenek annak, hogy a magzatot elérje valamilyen trauma.

A terhességi alatti szexnek megvannak az előnyei is. Segítheti az anya és apa kapcsolatának erősítését és segítheti őket abban, hogy belső bizalommal és intimitással rendelkezzenek. Valamint segítheti őket abban is, hogy jobb érzelmi stabilitásra tegyenek szert és persze segítheti őket abban is, hogy pihentessenek és relaxáljanak.

Végül fontos megjegyezni, hogy mindig érdemes megbeszélni ezeket a dolgokat az orvossal és tiszteletben tartani az ő tanácsait is. Ő fogja tudni információkkal szolgálni arról, hogyan lehet biztonságosan bánni a terhességi alatti szexszel és milyen poziíciókat lehet használni annak érdekében, hogy elkerüljük a trauma vagy más olyan sérüléseket, amelyek befolyásolhatják a baba fejlődését.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?