A szex helyett kirabolt férfi egy 54 éves, nevét nem ismert, aki egy szombati nap délutánján egy budapesti hotelben járt. A férfi a szobában tartózkodott, amikor két férfi lépett be a szobába, és megfenyegették, hogy ha nem ad nekik pénzt, megölik. A férfi megpróbált nyugodtan maradni és megpróbálta lebeszélni őket a rablás elkövetéséről, de a tettesek nem engedtek neki. Végül a férfi átadta nekik minden pénzét, amit aznap otthonról hozott magával.

Az eset után a rendőrség azonnal elkezdte az erőfeszítéseket a tettesek megtalálására. Első körben megvizsgálták az adatokat és az elmúlt hónapokban végrehajtott hasonló bűncselekményeket. Az elmúlt időszakban több hasonló bűncselekmény történt Budapesten, amelyekhez hasonló modus operandi-ra voltak jellemzőek. Az adatok alapján a rendőrség rövid időn belül megtalálta és őrizetbe vett két gyanúsítottat.

A rendőrség munkatársai közel egy hónapot töltöttek el az eset során, mire megtalálták a tetteseket. Feltétlenül meg kell említeni, hogy a rendőrségnek sikerült rengeteg bizonyítékkal felruháznia az ügyet, ami segített abban, hogy sikeresen lefolytassa az eset vizsgálatát. A tettesek vallomásai alapján kiderült, hogy a rablás csupán egy próbaként került kivitelezésre, és valódi célpontja egyszerűen csak szex volt.

A férfit végül nem zavarta nagyobb mértékben semmilyen fizikai vagy lelki trauma az eset során. A rendőrségi vizsgálatok és nyomozások alapján a tettesek vallomásai alapján kiderült, hogy csupán egy próbakénnyel akartak megerőszakolni egy nőt. Ennek ellenére mivel az eset során pénzzel is fenyegettek, ezért mindkét gyanúsítottat büntetésre ítélték 5 évre börtönre.

A szex helyett kirabolt férfi esete tanulságos lehet mindenki számára abból a szempontból, hogy mennyire fontos biztonsági intézkedéseket tenni magunknak és másoknak is, ha bizonytalanságba kerülnek. Az eset alapján világossá válik, hogy bizonyos helyeken jobb óvatosnak lenni és figyelni arra is, hogy ne adjunk teljesen ismeretlen embereknek pénzes tartalmat semmilyen okból sem.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?