A menstruációról és a szexről sokan úgy gondolják, hogy összeférhetetlenek. Azonban ez nem feltétlenül igaz. A szexuális tevékenység a menstruáció alatt is rendben lehet, ha megfelelően végrehajtjuk. A legfontosabb dolog az, hogy tudd, hogyan védheted magad és partnered a fertőzésektől, illetve a biztonsági intézkedéseket is figyelembe vegyed.A menstruáció alatti szexuális aktivitás nagyobb kockázatot jelenthet a fertőzések kapcsán, mint más időszakokban. Ez azért van, mert a nyálka olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a baktériumok és vírusok terjedésében. Ez különösen igaz akkor, ha partnerünknek van genitális herpesze vagy HPV-je.Ha menstruáció alatt szeretnénk szexelni, érdemes megfontolnunk az alábbi biztonsági intézkedéseket:

– Használjunk kondomot minden alkalommal! A kondom segít megvédeni mindkét félt a fertőző betegségektől.

– Használjunk óvszert vagy “fogamzásgátló pesszariumot” (vagy diaphragm) is! Ezek segítenek megvédeni mindkét félt a fertőzéssel szemben.

– Győződjünk meg róla, hogy partnerünknek nincs genitális herpesze vagy HPV-je. Ha van, használjanak óvszer vagy pesszarium minden alkalommal.

– Ne felejtsük el vérrel való érintkezés elkerüléséről! Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket: tartsa tiszteletben partnerünk intim zónájának érzékenységét; használjon latex- vagy nitrilkesztyűket; és ne felejtsen el higiénés alapelvekről!

Míg a szex menstruáció alatt biztonságos lehet, ha betartod ezeket az egyszerű intézkedéseket, mindig érdemes megbeszélni partnereddel a siker érdekében. Beszéld meg vele ezeket az intézkedéseket és győződjön meg róla, hogy jól érzi magát és biztonságban van.

 

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, megtalálsz minket a Facebookon is!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?