Kétségtelen, hogy a szex az egyik legjobb dolog az életben. A két ember közötti fizikai és spirituális kapcsolat egy csodálatos tapasztalat, amely hatalmas boldogságot hozhat. De vajon túl sokáig tart-e a szex? Nos, ez egy olyan kérdés, amelyet mindenki magának kell megválaszolnia.

Az igazság az, hogy a szexet nem lehet „túlságosan sokáig” csinálni. Mindenki más élményeket keres és keresi a tökéletes időtartamot. Míg egyeseknek 30 perc is elég lehet, mások akár órákat is erre fordíthatnak. Ez igazán attól függ, hogy mi az, amit mindketten keresnek a szexuális élményből.

Valójában vannak olyan tudományos kutatások is, amelyek megvizsgálták, mi a tökéletes időtartam a szexhez. Ezek szerint az átlagos időtartam 5-7 perc között mozog. Ennek ellenére ennél hosszabb szex nem feltétlenül rosszabb. A lényeg itt az, hogy mindketten élvezni tudjuk és elérjük a kielégülést.

Vannak olyan esetek is, amikor a szex túl hosszú ideig tart. Ez általában abban az esetben fordul elő, ha valakinek nincs semmi célja vele vagy ha egyszerűen csak unatkozik. Ezekben az esetekben jobb lenne inkább abbahagyni és talán más dolgokba fektetni az energiánkat.

A túlságosan hosszú szex összehasonlítva az átlagos időtartammal nem bizonyul jobbnak. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy minden pár más és más és mindenkinek más igényei vannak. Szóval ne aggódjon ha a saját tapasztalatai eltérnek attól amiről itt beszéltünk – ezzel teljesen rendben van!

Végezetül nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy mennyi ideig tart a szex. Ha egy párnak van célja és mindketten élvezik, megfelelő időtartamról beszélhetünk. Ugyanakkor ha valaki csak unatkozik és nincs semmi célja vele, jobb lenne inkább abbahagynia és helyette más dolgokba fektetnie energiáit.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?