Kevés-e a heti két szex? Ez a kérdés sok pár életét foglalkoztatja. A szakértők szerint heti két alkalom átlagosnak tekinthető, de az egyénre vonatkozóan még ennek is több, vagy kevesebb lehet a megfelelő mennyiség. A szexuális összhang eléréséhez meg kell találni azt a bizonyos arany középutat.

A szexuális egészséghez és boldogsághoz vezető úton elengedhetetlen a tisztelet és egymás figyelmessége. Ha ezek meg vannak, akkor nyugodtan lehet próbálkozni azzal, hogy megtaláljátok azt a rendszert, ami mindkét fél számára elégedettséget okoz. Ha nem értek egyet abban, hogy mennyi szexuális aktivitás megfelelő mindkét félnek, akkor jobb megtudni, mi az ideális mennyiség. Egyesek szerint heti két alkalom tökéletesen elegendő, míg másoknak akár napi egy-két alkalom is lehet megfelelő.

Egyesek esetleg azt mondhatnánk, hogy heti két alkalom kevés. De ez nem feltétlenül igaz. Még ha magasabb frekvencián is tartanátok a szexet, ne felejtsd el, hogy mindenki más igénnyel bír. Egyeseknek lehet hogy több szükségük van rá, míg másoknak éppen ellenkezőleg. Mindig olyan mennyiséget válasszanak, ami mindketten elégedettek vele.

Továbbá fontos megjegyezni, hogy a minőség mindig fontosabb, mint a mennyiség. Azok a párok akik heti kettő alkalommal is folyamatosan jó minőségű intimitásban vesznek részt, általában boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érzik magukat. Az ilyen pároknak is fontos időt fordítani arra, hogy jobban megértsék partnerüket és ezzel közelebb kerüljenek egymáshoz.

Soha ne felejtsd el azt sem, hogy nem csak az orgazmusokon van múlik az intimitás teljessége. A jó közeledés épp olyan fontos! Tervezzetek programokat és csaladjatok naponta valamit egymás mellett – legyen az akár masszírozás vagy akár csak egy közeli beszélgetés – és érezni fogjátok majd magatokon ennek hatásait!

Összegezve: heti kettő alkalom átlagosnak tekinthető, de minden párnak és minden embernek más igénnyel rendelkezik. Fontos megtalálni az arany közeget annak érdekében, hogy mindketten elérjük a boldogságot és teljesítsünk szexuális egészségre vonatkozó céljainkat.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?