A szex témája örökké releváns, és a tudományos kutatások is megerősítik, hogy a behatolás nélküli szex is lehet élvezetes és teljesítményerősítő. Bár sokan úgy gondolják, hogy a szex csak akkor elmélyült és teljes, ha betöltődik az intimitás, ez nem feltétlenül igaz. Az alapvető anatómiai tudás és a helyes technika alkalmazása segíthet abban, hogy kielégítőbbé tegye az együttlétet anélkül, hogy behatolásra lenne szükség.


Mivel az emberi test olyan komplex, rengetegféle módon lehet élvezni a testi kontaktust. A legjobb megoldás megtalálni azokat a módokat, amelyek mindkét félnek megfelelnek. A közelség és az ölelések adhatnak egyfajta teljességet az együtt töltött időnek, amit az intimitás hiánya kevésbé érezhetővé tesz.

A külső stimuláció is használható, például a masszázsok és a testen végzett munka segíthet abban, hogy elérhessük a jóleső érzéseket. Ezek a módszerek használatakor fontos figyelni arra, hogy mindkét partner egyenlő módon részesüljenek az előnyökből.

Az orgazmus elérésénél is van olyan technika, amely nem igényli a behatolást. A manuális vagy orális stimuláció például segíthet abban, hogy elérhessük az orgazmust anélkül, hogy bizonyos testrészek belső felületét érintenénk. Az egyik partnernek lehetősége van arra is, hogy engedje magának az izgalmat és nyugodtan érezze magát anélkül, hogy aggodalmaskodnia kellene a szexuális teljesítménnyel kapcsolatban.

A behatolás nélküli szex egyik előnye az is lehet, hogy segítheti a párokat abban, hogy jobban megismerjék saját testüket és megismerjék partnereiket is. Mivel nem kell aggódniuk a protokollok miatt, jobban ki tudnak építeni egymásra fókuszálva. Ez segítheti őket abban is, hogy jobban megértsenek egymás testi válaszait és jobban megértsenek egymás igényeit.

Végül fontos megemlékeznünk arról is, hogy bizonyos esetekben a behatolás nélküli szex lehet biztonságosabb választás is. Vannak olyan szituációk – például ha valaki fertőzött STI-vel rendelkezik – amikor jobb megoldás lehet megkerülni a behatolás veszélyeit és inkább más technikai protokollok alkalmazásának ösztönzését tartani.

Mindezek alapján láthatjuk tehát, hogy bizonyos esetekben a behatolás néli szex ugyanolyan értelme lehet annak ellenkezője mellett. Mivel nincs egy egyszerű recept arra vonatkozóan , hogyan legyen teljes az együtt töltött idő , javasolt mindig megtalálnunk olyan technikai protokollokat , amelyek mindketten boldogulnak vele .

Forrás

Vélemény, hozzászólás?