Mindenki szeretne szép és egészséges bőrrel rendelkezni, ami viselkedésünket, külsőnket és önbizalmunkat is befolyásolja. Az egészséges bőr kulcsa a megfelelő tisztításban, ápolásban és védelemben rejlik. Bár nincs egyetlen univerzális megoldás, hogy megszerezzük a tökéletes arcbőrt, van néhány alapszabály, amely segíthet abban, hogy megőrizzük a bőrünk egészségét.

Az első alapszabály, hogy a nap védő faktor használata elengedhetetlen. A napfény ugyanis károsíthatja a bőrt és akár rákos elváltozásokhoz is vezethet. A hatóanyagokkal ellátott napvédő krémek használata megelőzi a leégést, az elszíneződést és az életkor előtti ráncosodást is. Viselkedjünk okosan, alkalmazzuk a napfényvédelmet minden nap.

Második alapszabályként javasoljuk a megfelelő tisztító használatát. A tiszta bőr soha nem megy ki a divatból; fontos tehát, hogy használjunk olyan termékeket, amelyek nem irritálják a bőrt és nem szennyezik el az arcot további szennyezőanyagokkal. Vigyázzunk arra is, hogy ne töröljük túl erősen az arcról a sminket vagy a piszokat – ezek csak ronthatják az állapotot.

Harmadik alapszabályként javasoljuk, hogy igazítsuk testünkhöz szabott ápolótermékeket használva. Bizonyos bőrtípusok speciális ápolásra szorulnak; ha megtaláljuk azokat a termékeket, amelyek megfelelnek bőrtípusunknak, lehetővé tehetjük szervezetünknek, hogy megbirkózzon a mindennapi kihívásokkal. Fontos figyelni arra is, hogy ne csak az arcunkra vigyünk fel tisztítókat és hidratálókat – testünket is fontos ápolni.

A sikeres bőrmegújítás 3 alapszabálya tehát: védelem napfénnyel szemben; természetes tisztítás és ápolás; testünkhöz szabott termékek használata. Bizonyosodjon meg arról, hogy ezen egyszerű lépéseket betartja, és ha mindezek megfelelnek, akadhat nagy esélye annak, hogy egészen szebb leszel – mind belülről és kívülről egyaránt!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?