Sokan talán előfordult már velük, hogy érzik, hogy a kapcsolatuk egyre távolabb kerülnek egymástól. Vajon haldoklik a kapcsolatod? Az alábbi 5 jel segíthet abban, hogy eldöntsd, mikor kell lépni.

Az első jel az, ha nem beszélitek meg a dolgokat egymással. A kommunikáció rendkívül fontos egy kapcsolat szempontjából. Ha egyikük sem hajlandó megbeszélni a problémákat, akkor biztosan megszakadnak az összeköttetések.

Második jel, ha mindig ugyanazok az apró harcok vannak köztetek. Ezek a harcok egyre nagyobb méreteket ölthetnek és egyre nehezebb lesz rendezni őket. Ha nem tudod megoldani őket, akkor biztos lehetsz benne, hogy a kapcsolatod nem lesz tartós.

A harmadik jel az, ha csak negatív érzelmeket tapasztalsz a másikkal kapcsolatban. Feltétlen szükségesnek tartod magadnak, hogy elkerüld azokat a helyeket, ahol találkoznátok? Ha inkább evitálnád a másik társaságát, vagy csak kedvetlenül reagálnál rá, akkor biztosan haldoklik a kapcsolatod.

Negyedik jel: ha nincs időd egymásra fordítani. A túl sok stressz és elfoglaltság miatt nincsenek meg az alapvető tettek amelyek segíthetnének megerősíteni a kapcsolatot. Ha nincs időd rászánni arra, hogy meghallgasd és figyelembe vegyed a másik véleményét, vagy csupán beszélgetni vele, bizonyosodhat be számodra, hogy valami nincs rendben.

Az utolsó jel pedig az, amikor már nem érzed úgy magad, mint régen. Az emberi kapcsolatokban fontos szerepet játszanak az érzelmek és gondolkodás is. Ha elveszíted ezeket – mint például az önbizalmad vagy az optimizmust – amit valaha is éreztél a másikkal szemben, bizonyosan nincs reménysugara ennek a kapcsolatnak.

Ezeken a jeleken keresztül gyorsan felismerheted, hogy haldoklik-e vagy sem a kapcsolatod. De ne feledd: mindig van esély arra is, hogy megújuljon! Mindenki más és mindenki más tudja megtalálni saját maga számára az optimális megoldásokat.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?