

– 2 evőkanál olívaolaj
– 1/2 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
– 1 gerezd fokhagyma, reszelve
– 2 csésze brokkoli, kisebb darabokra vágva
– 1 csésze kukorica
– 5 csésze húsleves
– 1/4 teáskanál őrölt bors
– 1/2 teáskanál só
– 1/2 csésze tejszín
– 2 tojásfehérje
Elkészítés:
1. A olívaolajat hevítsük fel egy nagy lábasban, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Főzzük kb. 3 percig, majd adjuk hozzá a brokkolit és a kukoricát. Főzzük további 5 percig.
2. Öntsük hozzá a húsleveset, és főzzük további 10 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
3. Adjuk hozzá a borsot, a sót és a tejszínt, majd főzzük további 5 percig.
4. Keverjük össze a tojásfehérjét egy kis vízzel, majd öntsük bele a levesbe. Főzzük további 2-3 percig.
5. Tálaljuk melegen.
Ez a krémleves igazán ízletes és egészséges. A brokkoli és a kukorica tápláló és gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. A tojásfehérje pedig segít abban, hogy a leves tökéletesen krémes legyen. Próbálja ki ezt a finom receptet, és élvezze az ízletes és egészséges ételt!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!