A pajzsmirigy a testünkben lévő egyik legfontosabb szerv, amely számos hormonnal és enzimmel segíti a szervezet működését. A pajzsmirigy-működés fenntartásához szükséges egy fontos ásványi anyag, a szelén. A szelén fontos szerepet játszik a pajzsmirigyhormonok termelésében, és segít megakadályozni a pajzsmirigybetegségek kialakulását.
A szelén fontos szerepet játszik a pajzsmirigyhormonok termelésében. A szelén segíti az enzimek működését, amelyek szükségesek a pajzsmirigyhormonok termeléséhez. A szelén segíti az ösztrogén, a tiroxin és a triiodotironin termelését. Ezek a hormonok szabályozzák a szervezet anyagcseréjét, a növekedést és a fejlődést. A szelén segít megakadályozni a pajzsmirigybetegségek kialakulását is.

A szelén hiánya a pajzsmirigy-működés zavarához vezethet. Az alacsony szelénszint a pajzsmirigyhormonok termelésének csökkenéséhez és a pajzsmirigybetegségek kialakulásához vezethet. A szelénhiány tünetei közé tartoznak a depresszió, a fáradtság, a szédülés, a bőrproblémák, a testsúlyváltozások, a hajhullás és a szexuális diszfunkció.

A szelén bevitele fontos a pajzsmirigy-működés fenntartásához. A szelént a zöldségekben, húsban, halban, tojásban, diófélékben, gabonafélékben és más élelmiszerekben találhatjuk meg. Az egészséges táplálkozás és a megfelelő mennyiségű szelén bevitele segíthet a pajzsmirigy-működés fenntartásában.

A szelén fontos szerepet játszik a pajzsmirigy-működés fenntartásában. A megfelelő mennyiségű szelén bevitele fontos ahhoz, hogy a pajzsmirigyhormonok megfelelő szinten maradjanak, és megakadályozzák a pajzsmirigybetegségek kialakulását. Az orvosok ajánlják, hogy a szelén bevitelét a táplálékkiegészítőkkel együtt szabályozzák. Az egészséges táplálkozás és a megfelelő mennyiségű szelén bevitele segíthet a pajzsmirigy-működés fenntartásában.

 

A A szelén és a pajzsmirigyműködés összefüggése bejegyzés először Naturablog-én jelent meg.

Source link

Vélemény, hozzászólás?