A válás egy olyan szomorú helyzet, amelyet sok nő elég régóta fontolgat. Sokan úgy gondolják, hogy a nők könnyebben válnak el, mint a férfiak. Valójában azonban sok nőnek sok szenvedélyes érzelmi vitája van a házasságukban, mielőtt elérkeziknek a válás pillanatához. Az alábbiakban található 5 ok, amiért a nők válni akarnak:

1. Az elhanyagoltság: Sok nő érzi magát elhanyagoltnak, mivel a férjei nem fordítanak kellő figyelmet rájuk. Vannak nők, akik évekig ülnek tétlenül egy leromlott házasságban, mert nem mernek vagy nem tudnak megszabadulni a hibás kapcsolattól.

2. Másodlagos státusz: A nők gyakran érzik, hogy másodlagos státuszba kerülnek a munkahelyüket jelentő férfiakhoz képest. A férfiak gyakran önmagukat helyezik előtérbe és sajnálatos módon elhanyagolják a nőket.

3. Gyermek nevelés: A gyermek nevelés az egyik legfontosabb feladat egy házasságban és sok nőnek problémát okoz a férjeivel való megosztott felelősségvállalás. A férfiak gyakran ragaszkodnak hozzá, hogy ők vegyék fel az apa szerepét és ne hagyják, hogy partnereik segítsenek nekik ebben.

4. Függetlenség: Sok nő érzi úgy, hogy elveszíti az önbecsülését és az önbizalmát, ha túlságosan függenek egy férfitól. Az egyedüllét pozitív hatásokat is okozhat annak érdekében, hogy visszanyerje az önbizalmát és megtegye azokat a lépéseket, amelyek sikeressé tehetik majd az életét.

5. Súlyos bánásmód: Bizonyos esetekben a nőket áldozattal bánják és ezeknek a helyzeteknek minden formai ellen harcolni kell. Bizonyos esetekben a veszélyes viselkedésből adódó veszély miatt is sürgeti sok nő a válás intézményét.

Bizonyos esetekben a válás lehet az egyetlen kiút abból az érzelmileg megterhelő helyzetből, amelybe a nő került. A legfontosabb dolog mindig az emberi jogok tiszteletben tartásán alapuljon és biztosítsa minden következménymentesen végrehajtható opciót az elvált férfi és nő szempontjai alapján.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?