Szerző: egiadmin Közzétéve:

A szemviszketés sokféle betegség tünete lehet, például allergiás reakció, száraz szem, bakteriális vagy vírusos szemgyulladás, valamint bizonyos autoimmun betegségek.

Az allergiás reakció gyakran okoz szemviszketést, és együtt járhat szem duzzanatával, könnyezéssel és vörösséggel. Az allergiás reakciót okozhatja pollen, por, állatok, vagy bizonyos ételek.

A száraz szem szindróma is okozhat szemviszketést, valamint érzékenységet a fényre, könnyezést és fájdalmat. Száraz szem szindróma lehet örökletes, de lehet eredménye a környezeti tényezőknek, például a számítógép használat, légkondicionáló használat, vagy a szemcseppek használatának abbahagyása.

szemviszketésA bakteriális vagy vírusos szemgyulladás is okozhat szemviszketést, valamint duzzanatot, könnyezést, és fájdalmat. A szemgyulladás lehet eredménye a bakteriális vagy vírusos fertőzésnek, amelyet általában könnycseppekkel lehet kezelni.

Autoimmun betegségek, mint például a Sjogren-szindróma, lupus, és rheumatoid arthritis is okozhat szemviszketést.

A szemviszketés hosszabb ideig tartó vagy súlyosabb esetén, mindig javasolt orvoshoz fordulni, hogy megállapítsák az okot és kezelni tudják. Az orvos megvizsgálhatja a szemet, és elküldheti a beteget szemészhez vagy allergológushoz, ha szükséges.

A megelőzésre és a kezelésre is van lehetőség, mint például a könnycseppek használata, a számítógép használatának csökkentése, a légkondicionáló használatának csökkentése, és a rendszeres szemészeti vizsgálatok elvégzése.

Facebook oldalunk

további kategóriák

Source link

Vélemény, hozzászólás?