A plasztikai sebészeti beavatkozások népszerűsége az utóbbi években egyre nő, és a páciensek száma évről évre emelkedik. A legtöbb ember általában akkor dönt a műtét mellett, ha nem elégedett az arcával, a testével vagy a külsejével kapcsolatban. A legdivatosabb plasztikai műtétek között vannak olyanok, amelyek a nők és férfiak számára is elérhetőek, és amelyek célja a megjavítás, a formázás vagy a javítás.

  1. Mellnagyobbítás: A mellnagyobbítás a nők körében a legnépszerűbb plasztikai műtét. A műtét során a sebész a páciens által kiválasztott méretű és formájú implantátumokat helyez a mellek alá.
  2. Ránctalanítás: A ránctalanítás a legtöbb nő számára a legfontosabb plasztikai beavatkozás. A műtét során a sebész a bőr alatt futó ráncokat vagy az áll alatti redőket eltávolítja.
  3. Fülkorrekció: A fülkorrekció a férfiak körében népszerű. A műtét során a sebész a fül formáját és pozícióját javítja, hogy megfeleljen a páciens által elképzelt ideális külsőnek.
  4. Orrhámjavítás: Az orrhámjavítás a legnépszerűbb arcjavító műtét. A műtét során a sebész az orr formáját, méretét és funkcióját javítja.
  5. Hasplasztika: A hasplasztika a legnépszerűbb testformázó műtét. A műtét során a sebész a has bőrének feszesítését, a zsír eltávolítását vagy a has izmainak javítását végzi.
  6. Liposzukció: A liposzukció a zsír eltávolítására szolgáló műtét. A műtét során a sebész a páciens által megjelölt területen a zsírréteget eltávolítja, hogy javítsa a test formáját és méretét.
  7. Bőrfelvarrás: A bőrfelvarrás a felső vagy alsó bőr eltávolítását jelenti a testen, hogy feszesebb és fiatalosabb megjelenést érjen el a páciens.
  8. Arcfelvarrás: Az arcfelvarrás a ráncok, a bőr alatti redők vagy a bőr megereszkedéseinek eltávolítását jelenti az arcon, hogy megjavítsa a páciens megjelenését.
  9. Popsiplasztika: A popsiplasztika a popsi formájának és méretének javítását célozza. A műtét során a sebész a bőrt feszesíti, a zsírréteget eltávolítja vagy a popsi izmait javítja.

Foglaljuk össze, hogy a plasztikai sebészet széles skáláját kínálja a páciensek számára, hogy megjavítsák az arcukat, testüket vagy külsejüket, és elérjék az általuk elképzelt ideális megjelenést. A legdivatosabb plasztikai műtétek között szerepelnek a mellnagyobbítás, a ránctalanítás, a fülkorrekció, az orrhámjavítás, a hasplasztika, a liposzukció, a bőrfelvarrás, az arcfelvarrás, a popsiplasztika és még sok más. A műtétek elvégzéséhez fontos, hogy megbízzunk egy tapasztalt sebészt, és alaposan megvizsgáljuk a rizikókat és az előnyöket.

plasztikai műtét

Forrás

Vélemény, hozzászólás?