Szerző: egiadmin Közzétéve:

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 sárgarépa, meghámozva és kockázva
  • 1 zeller, meghámozva és kockázva
  • 1 kis fej brokkoli, rózsáira szedve
  • 1 kis fej karfiol, rózsáira szedve
  • 4 csésze zöldségalaplé
  • 1 csésze könnyű kókusztej
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt feketebors
  • 1/4 csésze apróra vágott friss koriander

Elkészítés:

  1. Forrósítsd fel az olajat egy nagyméretű lábasban, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg a hagyma áttranszparens lesz.
  2. Adj hozzá a sárgarépát, a zellert, a brokkolit és a karfiolt, és pirítsd meg további 5 percig.
  3. Öntsd hozzá a zöldségalaplét, és hozd fel forralásra. Csökkentsd a hőfokot, és főzd fedő alatt 20 percig, amíg a zöldségek puhaak.
  4. Vegyél ki néhány kanál zöldséget a levesből, és turmixold össze egy kézi turmixgéppel, vagy egy robotgéppel, amíg sima nem lesz.
  5. Adj hozzá a könnyű kókusztejet, és forrald fel újra.
  6. Ízesítsd sóval, borssal, és keverd hozzá a koriandert.
  7. Tálald melegen, és szórd meg friss koriandert a tetején, ha szeretnél.

Ez a leves tökéletes választás, ha egészséges és könnyű ételt szeretnél fogyasztani. A könnyű kókusztej adja a krémes ízt, míg a zöldségek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A zöldségek könnyen variálhatóak, így te is könnyen testre szabhatod az ízlésednek megfelelően.

Source link

Vélemény, hozzászólás?