Mutatjuk, hogy milyen energiákat mozgat meg a lap.

Heti Symbolon-tarot:

A kártyák segítségével újabb lehetőségekre és energiákra láthatunk rá, melyek körül vesznek minket. A Symbolon-tarot kártya, az asztrológián keresztül segít az iránymutatásban.  A kártya nem jóskártya, ahogy egyetlen kártyára sem mondhatjuk ezt, hanem inkább rámutat a lehetőségekre, az energiákra, illetve a megoldások felé vezető utakhoz is támogatást nyújt, ha elakadunk egy élethelyzetben. A jóslatoknál nem vagyunk tettekre motiválva, hanem „várunk” hogy az majd bekövetkezik, az útmutatásoknál és lehetőségeknél pedig nagyon fontos, hogy tettekben nyilvánuljon meg, mert úgy tudjuk a kívánt lehetőséget elérni. Minden kártya önismereti lehetőséget rejt magában, jobban megismerhetjük önmagunkat, ráláthatunk belső személyiségünkre.

A hétre a TEHER kártyát húztam ki:

A kártya az Oroszlán és a Bak jegyek energiáit ötvözi, azaz a Nap és a Szaturnusz a főszereplő ebben az energiaminőségben. Csodálatosan kiadta a kártya a helyzetet, hiszen nemrég pontosult be az Oroszlán Nap és a Vízöntőben tolató Szaturnusz szembenállása, ez pedig rávilágíthat olyan helyzetekre, melyek teherként nehezednek a vállainkra, melyekben felelősséget vállalunk olyan dolgokért is, melyek nem a mi felelősségünk, de bűntudatból felvesszük mások keresztjét is és cipeljük azt összeroskadásig. Ez egy beszűkített állapotot eredméynez, ez olyan helyzetet, melyben az Ego ( a nap képviseli) a Szaturnusz energiája alatt meghajlik. Mert az Egó-t a Szatunusz lecsillapítja, beszűkíti, letisztítja, és a legjobb esetben, ha megtanultuk a leckét bölccsé teszi.

Ebben a konstellációban található a sors nehézsége, az emberi lét terhe. A Nap, a lélek belső összjátékának főszereplője úgy érzi, hogy Szaturnusz sziklasúlyú keze, amellyel sorsát irányítja, vállaira nehezedik, elnyomja és fogva tartja. A világmindenség határtalansága, amelyet normális esetben a Nap sugarai mindenhol megvilágítanak, börtönnagyságúra zsugorodik össze. 

Az EGÓ-nak, aki sikerekből és szubjektív kívánságai beteljesüléséből táplálkozik, most bádogbögréből kell enni. A keserű kanalas orvosságot, amelyet le kell nyelnie, úgy hívják: objektivitás, és a saját törvényeinken végzett munka. Ez a folyamat hosszadalmas, és nagy vesződséggel jár. A sors a király koronájából kitört néhány fogat, szegény emberré teszi. Mert csak fölösleges súlyok nélkül sikerülhet feljutni a hegycsúcsra. 

Mivel az ember általában először ellenállást érez az előtte álló munka iránt, a kikényszerített fáradozás kifáraszthatja vagy megbetegítheti. Az öröm és az élet melegének hiányától dideregni kezd, és Szaturnuszban az ellenségét látja, aki kérlelhetetlenül a felelősség, a feladat felé űzi. Minden tiltakozás az EGÓ így is túl kicsi játékterét szűkíti le még jobban, a kő minden ellenállással egyre nehezebbnek tűnik. A művet csak akkor fejeztük be, ha a kő – a csúcsra érkezve – a bölcsek kövévé válik. Mindig, amikor úgy gondoljuk, hogy már felvittük a hegy tetejére, újra legurul a mélybe. Vesződségünk azért különösen fárasztó, mert ilyenkor újra le kell mennünk a hegy lábához, le kell hajolnunk érte, és nehéz és felelősségteljes munkánkat újra elölről kell elkezdenünk.

Rámutat a kártya, hogy problémáid hegye magas, a megoldások útja meredek. Erőbevetést és fáradozást követel meg tőled. Ne várj kívülről jövő segítséget. Egyedül te tudod, és egyedül neked kell ezt a munkát elvégezni. Készülj fel egy nagyon hosszadalmas folyamatra, amelyen ellenállással kell számolnod.
Van erőd arra, hogy a felelősséget magadra vállald.

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?