Legyen szó hosszabb körmökről, fiatalabb megjelenésről vagy ékszerfrissítésről, a körömlakk sokkal többre képes, mint hogy jól nézzen ki. Ennek a három színnek például különleges hatása van.

A körömlakkok ereje

Milyen körömlakkot hordjunk manapság? A megfelelő szín kiválasztása nem csak a ruházatunknál vagy a sminkünknél fontos. A körömlakkok is eltérő hatásúak, mivel extra szépre varázsolhatják az ékszereinket, megfiatalíthatnak és megöregíthetnek. Ez a három szín ügyes megjelenés formáló.

1. Az intenzív vörös szín értékesebbé teszi az arany ékszereket

A körömlakk színe  tulajdonképpen hatással van arra, hogy ékszereink minőséginek vagy inkább olcsónak tűnnek-e. Megfelelő színválasztással az olyan divatékszerek, mint a gyűrűk vagy karkötők, nagyon előkelőnek és minőséginek tűnhetnek. Az arany ékszerek különösen jól néznek ki, ha klasszikus vagy mély sötétvöröset viselünk a körmeinken. Ez a csillogó arannyal való erős kontrasztnak köszönhető. Ebben a színspektrumban nincsenek határok az árnyalatok tekintetében, de fontos, hogy ne legyen túl világos. Tehát maradjunk távol a korall és narancssárga felhangoktól. 

2. A barna homok és világos árnyalatai vizuálisan meghosszabbítják az ujjakat és a körmöket

A hosszú, filigrán ujjakat és körmöket nem mindig adja meg a természet. Ez persze nem probléma, a megfelelő színnel elérhetjük, hogy hosszabbnak és karcsúbbnak tűnjenek. Az optikai csalódást a bézs és barna spektrum árnyalatai teszik tökéletessé. A világos bézs nem csak jól ápoltnak tűnik, hanem a köröm és az ujj közötti határokat is elmossa. A világos tónus kiegyenlíti a köröm apró dudorait, míg a sötét árnyalatok kisebbé és szélesebbé teszik a körmöt. 

3. A babarózsaszín öregedésgátló hatású

Hol fedezzük fel először az öregedést? Néha a kezeken. Hiszen egész évben ki vannak téve a napnak, ami nagymértékben felelős bőrünk öregedéséért. Ez persze nem probléma, de aki el akarja rejteni a ráncait vagy az öregségi foltjait, az a finom és fiatalos színekre támaszkodik. Az öregedés elleni titok itt a babarózsaszín. A pszichológia szerint a világos, élénk szín az ártatlansággal, gyengédséggel és aranyossággal társul. Így nem csoda, hogy ez az árnyalat gyorsan elrejti az öregedés jeleit, például a pigmentfoltokat vagy a ráncokat.Forrás

Vélemény, hozzászólás?