A hét nem minden napja egyformán alkalmas egy állásinterjúra. Megmondjuk, melyik dátum növelheti munkalehetőségeidet.

Meghatározó az időpont

Még akkor is, ha elsőre kissé zavarosnak tűnik, a kis “pszichológiai trükkök” döntő szerepet játszhatnak a pályázati folyamatban, és elősegíthetik álmaink munkájának megszerzését. Itt nem arról van szó, hogy hazudjunk vagy megtévesszük az új munkáltatónkat, hanem arról, hogy tudatában legyünk a pszichológiai hatásoknak, és felhasználjuk azokat saját hasznunkra.  És bár nem is gondolnánk, hogy a megjelenésünkön és a kommunikációkon bármi más is fontos a nagy napon, az interjú időpontja is meghatározó lehet a felvételi folyamatban – írja a Madame.

Ezeket a napokat kerüld

Általában körülbelül két-három időpontot javasolnak az interjúhoz, amelyek közül választhatunk. A lehető legnagyobb mértékben kerüljük a hétfőket és a péntekeket, mert a HR- menedzsereknek sem a kedvenc napjuk a hétfő, amint azt valószínűleg már a saját tapasztalatainkból is tudjuk. A péntek sem alkalmas az interjúkra, mert a ilyenkor már mindenki inkább a hétvége felé kalandozik – írja a lap.

Ezeken a napokon van siker

Az interjúhoz a legjobb időpont a szerda vagy a csütörtök.  Ezeken a napokon már javában zajlik a hét, a legajánlottabb pedig a csütörtök reggel 10 óra körüli időpont.  Ebben az időben minden érintett ébren van, és a déli éhség is távoli.

Source link

Vélemény, hozzászólás?