A szegény családból származó elbűvölő szőke szépség életrajza sok éven át mese volt az egész világ számára arról, hogyan lehet elérni bármilyen magasságot. Egészen addig, amíg a hírnév és a pénz tönkre nem tette “Marilyn Monroe-t a 90-es évekből”, és a mélypontra nem süllyesztette.

A szegény lány munkát keres

Volt idő, amikor az ember nem nézhette a híreket anélkül, hogy ne hallotta volna Anna Nicole Smith nevét. A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején elbűvölő díva volt, és ékes példája annak, hogy ha akarod, fel tudsz emelkedni a mélyről, és az egész világ bálványozni fog. Ám az ilyen ragyogó történetek nem mindig végződnek happy enddel. Anna Nicole egész életében tövisek között törte útját a mélyből a csillagok felé, végül pedig nem tudta elfogadni, hogy a szépség előbb-utóbb elhalványul. 

A híres modell egyébként Vicki Lynn Hogan néven született 1967-ben Texasban, Donald Hogan és Virgie Tabers hivatalnok gyermekeként. A lány szülei két évvel a gyermek születése után elváltak, Vicki és édesanyja a szegénység határán tengődtek. Aztán Virgie úgy döntött, hogy a lányát a nővére gondozásába adja, és elment inkább pénzt keresni. Tinédzserként Smith otthagyta az iskolát, és egy helyi étterembe ment dolgozni. Ott ismerkedett meg Billy Smith szakáccsal, és úgy döntöttek hogy összeházasodnak. Akkor, amikor a lány még csak 17 éves volt… Hamarosan született is a párnak egy Daniel nevű fia, de a házasság megromlott, a férj elment, és a leendő Anna Nicole ugyanabba a helyzetbe került, mint az anyja. A megélhetés érdekében a lány úgy döntött, hogy anyja nevelésébe adja a babát, ő maga pedig új állást keresett.

Végül Vickinek sikerült táncosként elhelyezkednie egy sztriptízbárban. Striás hegei, lapos mellkasa volt. Magasabb és nagyobb volt mint a többi sztriptíztáncosnő, akiket a houstoni üzletemberek úgy tűnt, jobban kedveltek. De nőnek volt egy célja – megszerezni álmai testét és megműttetni magát. Ezért keményen dolgozott, és pénzt takarított meg az új életére. Mivel Anna egyértelműen kiemelkedett a karcsúbb és kecsesebb táncosok hátteréből, ezért csak nappali műszakot kapott. Éjszaka a paraméterekben megfelelőbb táncosok léptek fel a vendégek előtt. Ez volt az, ami hamarosan a kezére játszott.

Sorsdöntő találkozás

Egy napon J. Howard Marshall texasi olajmágnás is megjelent a klubban. A kerekesszékes férfi nem tudott önállóan mozogni, és túl gyenge volt ahhoz, hogy éjszaka elhagyja a házat. Ezért az akkor 85 éves Marshall délután érkezett meg a klubhoz, és egy szerencsés véletlennek köszönhetően ekkor jelent meg előtte a leendő menye, Anna Nicole. A nőnek abban a pillanatban a sorsa fenekestül felfordult. A férfi nemcsak sikeres üzletember, hanem legenda is volt Houstonban. Az üzletember iszonyatos vagyonnal rendelkezett, amelyet a legóvatosabb becslések szerint 1 milliárd dollárra becsültek.

Kivétel nélkül mindenki biztos volt benne, hogy Anna Nicole Smith csak egy zsák pénzt lát benne. Maga a lány azonban azt állította, hogy ez egyáltalán nem így van. Elmondása szerint megnyugvást talált a férfi mellett, kapcsolatuk pedig nem volt egyoldalú. Anne meggazdagodás iránti vágy olyan erős volt, mint egy üzletember vágya, hogy kedvesét gazdagítsa. Vett neki egy új Rolls-Royce-t, ami passzolt a ruhájához, vagy 14 karátos arany műkörmökkel borította be az ujjait. Csak 1984-ben Marshall több, mint 1,2 millió dollárt költött kedvesére. 

Az “Anna Nicole Smith” megjelenés létrehozásához a lánynak több műtétre is szüksége volt – végül megcsináltatta magának a kívánt mellet, amelyről régóta álmodott. A műtétek nem maradtak nyomtalanul, akkoriban a vényköteles fájdalomcsillapítók rabjává vált, hogy megbirkózzon az állandó kellemetlenségekkel. Úgy tűnt bálványa, Marilyn nyomdokaiba lép – nem annyira kifogástalan testet alkotva, hanem inkább ráébredve, hogy az ideális megjelenés eszközzé válhat számára.

A 90-es években egy Clay Spiers nevű testépítővel is járt, aki meghívta egy nyílt Playboy versenyre. Eleinte félt levetkőzni nyilvánosan, de néhány hónap múlva már egy magazinlapnak pózolt. 1993-ban elnyerte az év játszótársa címet, és hamarosan országszerte ismertté vált. A siker azonnal ellepte. Claudia Schiffert váltotta Guess Jeans lányként, és szerepelt a márka ikonikus reklámkampányában. Ugyanakkor a cég elnöke, Paul Marciano azt javasolta a lánynak, hogy vegyen fel hangzatosabb nevet. Így lett Anna Nicole Smith, egy kisvárosi lányból a 90-es évek új Marilyn Monroe-ja.

Házasság egy 90 éves milliárdossal

Ahogy karrierje beindult, Marshall úgy érezte, hogy fel kell készülnie annak érdekében, hogy neje hűséges maradjon. Az üzletember úgy döntött, hogy megkéri a lány kezét. Elvitte Harry Winstonhoz, ahol Anna Nicole úgy viselkedett, mint egy gyerek egy édességboltban. A lány három gyémántgyűrűt, két nyakláncot, két pár gyémánt fülbevalót és egy karkötőt választott összesen 2 millió dollárért. Egy interjúban az esküvői kápolna tulajdonosa ( Anna és J. Howard Marshall itt házasodott össze 1994 júniusában) felidézte, hogy Anna ragaszkodott hozzá hogy nem a pénzért megy hozzá feleségül a milliárdoshoz.  Azt mondta: “Több mint négy évig könyörgött, hogy legyek a felesége. De először karriert akartam építeni. Most van saját pénzem”.

Valamivel több mint egy évvel később Marshall meghalt, és egy ilyen gazdag üzletember halála heves harchoz vezetett az örökségért. Smith ellenfele az örökségért folytatott harcban Marshall legidősebb fia volt, aki azt állította, hogy Anna Nicole csak a pénz miatt volt az apjával. 

Hosszas jogi csata után Smithnek sikerült egy meglehetősen nagy vagyont – 88 millió dollárt – szereznie arra hivatkozva, hogy Marshall megígérte, hogy a felét neki adja annak a pénznek, amit addig keresett, amíg együtt voltak. Anna Nicole küzdött, hogy megőrizze korábbi szépségét, amely egyetlen bevételi forrása és biztonságának garanciája volt. Azok az újságírók pedig, akik egykor magasztalták őt, most ugyanilyen örömüket lelték abban, hogy tönkretették karrierjét.

Karrier hanyatlás

Ezzel párhuzamosan a lány megpróbált filmes karriert építeni. Csábító barátnőként játszott egy kis szerepet a The Naked Gun című filmben 1994-ben, majd feltűnt a Coen fivérek Hudsucker’s Henchman című vígjátékában. Igaz, a nagyközönség inkább egy televíziós műsor hősnőjeként ismerte. 2002-ben a sztár elindította az Anna Nicole Show című valóságshow-t, ahol a nézők érdeklődéssel figyelhették személyes életét és a mindennapi problémákat, amelyekkel az elbűvölő díva szembesült. A képernyőn Smith tanácstalannak és zavartnak tűnt, de a közönséget továbbra is érdekelte az élete. Annak ellenére, hogy a show 2004-ben zárult, Smith személyisége továbbra is népszerű volt az amerikai közönség körében. Ugyanakkor Anna Nicole problémái csak fokozódtak. Elkezdett hízni, és a fájdalomcsillapítók rabja lett. Szépsége amely oly sokáig táplálta, kezdett a múlttá válni.

A tragédia, ami teljesen tönkretette az életet

2006-ban ismét anya lett –egy Dannylin nevű lánya született szerelmétől, Larry Birkheadtől. Boldogsága azonban rövid életű volt. Szeretett fia Daniel- akivel sokáig feszült kapcsolat volt- meglátogatta édesanyját a kórházban. A srác a karjában ringatta kishúgát, és aznap este a család együtt aludt el ugyanabban a kórházi szobában. Másnap reggel Anna azzal szembesült, hogy 20 éves fia meghalt. Hivatalos okként a kábítószer-túladagolást ismerték el.

Ez a tragédia nagyon megviselte Annát, és soha nem tudott kilábalni a veszteségből. Ugyanakkor a sztár az újságírók őrületének epicentrumában volt – a fia haláláról szóló jelentések elárasztották az összes szórakoztató csatornát és hírműsort.

Smith 2007. február 8-án halt meg 39 évesen – a lányt eszméletlenül találták meg egy hollywoodi szállodai szobában. A hatóságok bejelentették, hogy a halál hivatalos oka véletlen túladagolás volt, de a sztár édesanyja meg volt győződve arról, hogy a lányát Howard K. Stern, az őt a Marshall-örökösödési ügyben képviselő ügyvéd szeretője mérgezte meg.

Smith halála után sok vita kerekedett a sajtóban arról, hogy valójában ki is a lánya apja – ugyanis egyszerre öt férfi vállalta ezt a szerepet. 2007 áprilisában egy DNS-teszt megállapította, hogy Dannilyn biológiai apja Smith fotósa és szeretője, Larry Birkhead volt, nem pedig Howard Stern, akivel Smith nem sokkal a halála előtt járt. Az ügyvéd nem támadta meg ezt a döntést, és Birkhead megkapta a topmodell lányának felügyeleti jogát. Dannylin volt az egyetlen örököse Smith hatalmas vagyonának.Forrás

Vélemény, hozzászólás?