Le az alacsony szénhidráttartalmú diétával! Mi már tudjuk, milyen egyszerű a tészta és a burgonya kalóriatartalmának csökkentése anélkül, hogy feladnánk a karcsúsodást.

Egy egyszerű trükkel csökkentheted a tészta kalóriatartalmát

A lasagne, a burgonya gratin és a rizses ételek alaktudatos szerelmeseinek csupán álomnak hangzik a szénhidrátok fogyasztása megbánás nélkül. De hogyan működök mégis? Mivel a burgonyában, tésztában és rizsben lévő keményítőt általában hizlalónak tekintik, és az étel tartalma is gazdag… Képzeld, egy egyszerű trükkel csökkenthetjük a kalóriák számát, és akár fogyhatunk is.

Hagyjuk kihűlni a tésztát és hasonlókat

Az előző napi tészta általában nem csak jobb ízű másnap, hanem alacsonyabb kalóriatartalmú is. A tippünk a következő: lazíts a szénhidráttartalmú ételekkel. Ha főzés után hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát vagy a burgonyát, megváltozik a keményítő kémiai szerkezete. Az összetett szénhidrátokból állítják elő az úgynevezett rezisztens keményítőt. Ez egy olyan szálas takarmány, amelyet a szervezet nehezen képes felvenni. Ennek megfelelően a szervezet például kevesebb energiát és kalóriát vonhat ki a hideg tésztából.

Hány kalóriát spórolhatunk meg a tésztatrükkel?

A trükkhöz főzzük meg a tésztát, a burgonyát vagy a rizst az utasítások szerint. Ezt követően hagyjuk állni a keményítőtartalmú ételeket 12-24 órán keresztül. Ez idő alatt rezisztens keményítő fejlődik ki. De ne aggódj, nem kell hidegen megenni a tésztát. Ha az edényt ezen időszak után újra felmelegítjük, az ellenálló keményítő megmarad. Ezzel az eljárással több mint tíz százalék kalóriát takaríthatunk meg. Ezenkívül bizonyos mennyiségű rezisztens keményítő egészséges a szervezet számára. A vastagbélben ezt a tejsavbaktériumok bontják le. Ez butirátot, más néven vajsavat termel, amely megvédi a szervezetet a gyulladásoktól, és hozzájárul az egészséges bélflóra fenntartásához.  

Source link

Vélemény, hozzászólás?