Őszi bőrápolási lista: szalonkezelések, otthoni rituálék, a megfelelő SPF és a szezon slágere – a kenderolaj.

Kötelező őszi bőrápolás

Az ősz hagyományosan a szalonkozmetikai kezelések és az otthoni szépségápolási rutin újragondolásának ideje. Bárhol is töltöttük a nyarat – hegyekben, vidéki házban, a tenger mellett vagy a városban – az aktív napsütés után három dolgot kell tennünk. Mélytisztítással kell ellátnunk a bőrt, beindítani a megújulási folyamatokat, és gondoskodnunk kell a napi védelemről. Ellenőrizzük, hogy a program minden pontja benne van-e már az őszi szépségtervünkben.

Hámlasztás

Mechanikus, hardveres vagy vegyi. A természetes sejtmegújulás folyamatában a bőr felső rétegein felhalmozódnak az elhalt sejtek, amelyek már nem látnak el semmilyen funkciót. Annak érdekében hogy a szövetek lélegezzenek, a krémek és szérumok a lehető leghatékonyabban működjenek, és hogy a bőr tónusa friss és ragyogó legyen, elengedhetetlen az őszi általános tisztítás elvégzése. A mélytisztító eljárás után azonban fontos megjegyezni az aranyszabályt: minden hámlasztás után feltétlenül SPF-tartalmú krémet kell használnunk – nem egy-két napig, hanem folyamatosan. Ellenkező esetben a gyönyörű bőr és az egyenletes arcszín helyett hiperpigmentációt kockáztatunk, amit később sok éven át kezelni fogunk.     

Biorevitalizáció és mezoterápia

A bőr telítése hialuronsavval és injekciók segítségével. A hámlasztó eljárás csak egy része az ápolásnak, az őszi bőrápolás nem korlátozódik pusztán a tisztításra. Amikor az időjárás szeles és hideg lesz, a védőréteg megsérül és elvékonyodik, elveszíti a képességét hogy ellenálljon a külső agresszív tényezőknek, amelyek a bőrbe behatolva kiszáradást, gyulladást és bőrpírt okoznak. Éppen ezért a táplálkozás, a hidratálás és a védőréteg erősítése az ellátás legfontosabb lépései mind a kozmetikusnál, mind otthon. A biorevitalizáció vagy a mezoterápia kúráját minden nap tápláló krém használatának kell kísérnie fényvédővel, hiszen a fotoöregedés okozza a legnagyobb károsodást a bőrön. A fényvédőnek a kozmetikai táska nélkülözhetetlen eszközévé kell válnia. Különösen azért, mert az ilyen termékek nagyon könnyűek, légáteresztőek.

Arckrém kenderolajjal és SPF-vel

A kenderolajat és SPF-et tartalmazó arckrém napjaink egyik legígéretesebb trendje az őszi bőrápolásban. A tudósok bebizonyították, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavak százalékos aránya a kenderolajban az egyik legmagasabb a növényi olajok között (75%). Ezen kívül A-, D-, E- és B-vitamint, valamint antioxidánsokat, kalciumot, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Igen, egy arckrém részeként, aminek fő hatóanyaga a hidegen sajtolt kenderolaj, amely széleskörű UV-védelemmel rendelkezik, segíti a szövetek gyógyulását (a szalonkozmetikai eljárások után is), normalizálja a száraz bőrt és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. És pontosan ez az, amire annyira szükségünk van a gyakori hőmérsékletváltozások és a nap láthatatlan, de nem csökkenő aktivitása idején.Forrás

Vélemény, hozzászólás?