Ismerjük az „ellentétek vonzzák egymást” kifejezést? Mi van, ha nem csak az ellentétek vonzzák egymást? Talán éppen ellenkezőleg, mi van akkor, ha a legőszintébb és leghosszabb kapcsolatok olyan emberek között alakulhatnak ki, akikben sok a közös vonás?

Előnyök:

Körülbelül ugyanaz a kommunikációs stílus

Vannak csillagjegyek, amelyek képviselői szeretnek iróniával kommunikálni, folyamatosan gúnyolódni ,és vannak, akik nem bírják az ilyen kommunikációt. Nyilvánvalóan, ha ezeket az ellentéteket egyesítjük, akkor nem tudnak sokáig boldog kapcsolatban lenni, és hamarosan szétválnak útjaik. De ha mindkét partner egyformán viszonyul a számos vicchez, ha tökéletesen értik egymás mondanivalóját, akkor egy ilyen kapcsolat sokáig fog tartani.

Hasonló életszemlélet

Az azonos csillagjegyek képviselőinek gyakran ugyanaz a világnézetük, céljaik, értékrendjük és ízlésük. Egyes jelek a karrierhez köthetők, amíg mások pedig a családhoz, a gyerekekhez. Problémás az ilyen különböző csillagjegyek együttléte, mert gyakran nem értik meg egymást. De ha csillagjegy egyezik, akkor harmonikus lehet a kapcsolat, és minden élethelyzet könnyen megoldódik.

A szerelem szinte azonos felfogása

Példaként említhetjük a jól ismert féltékeny embereket – a Skorpiókat. A Skorpióknak időnként nagyon nehéz bizonyítani a féltékenységük okát, míg egy másik jegy szülötte egyáltalán nem érti ezt. De ha két Skorpió alkot egy párt, akkor nem kell semmit magyarázni, hiszen maguk a partnerek megértik egymás érzéseit. 

Hátrányok:

A partnerek túlzott hasonlósága

Természetesen, ha a partnerek azonos pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, a harmónia uralkodik a kapcsolatban. De mi történik, ha a negatív tulajdonságok is azonosak? A szerelmesek veszekedni kezdenek, és örökké szemrehányást tesznek egymásnak ugyanazért. Az ilyen kapcsolatokból is hiányozhat a változatosság, ami megöli a romantikát és az izgalmat, és növeli az unalmat a kapcsolatban.

Az egyensúly hiánya

Még a meglehetősen pozitív tulajdonságok hasonlósága is tönkreteheti az azonos jelek közötti kapcsolatokat. Például az Oroszlánok (általában) vezető szerepre törekszenek a kapcsolatokban. De jól tudjuk, hogy nem lehet két vezető, és nagy valószínűséggel az ilyen kapcsolatok kudarcra vannak ítélve.

Barátként van jelen

Egyazon csillagjegy képviselői sok közös vonást találhatnak egymásban, és ez egy erős barátság alapjává válhat. Ez azt jelenti, hogy az ember saját magát látja a másikban, és nem tapasztalhatja meg maga számára a romantikus érzéseket.

Lehetetlen egyértelműen válaszolni arra a kérdésre, hogy érdemes-e kapcsolatba lépni egy olyan személlyel, aki ugyanolyan csillagjegyű, mint te. Az ilyen kapcsolatoknak megvannak az előnyei és hátrányai, de az elmondható, hogy az azonos csillagjegyeknél, ha párkapcsolatba lépnek a  legharmonikusabb kapcsolatok alakulhatnak ki a Bika, Mérleg, Nyilas, Halak és Szűz jegyűek esetében.

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?