Ha olyan színészre van szükség, aki meggyőzően tud játszani egy pszichopatát vagy egy gyilkos mániákust, már bizalommal fordulnak Hardy-hoz. Ki más testesíthetné meg a vérszomjas terveket a képernyőn, ha nem Tom. Ha kétségeink vannak, gondoljunk A Kray fivérekre vagy a Visszatérőben nyújtott szerepére, amelyért Oscar-jelölést kapott. Hogyan jutott el idáig egy londoni magániskola diákja? Cikkünkben elmeséljük.

Így kezdődött az egész

“Nagyon szerencsés fiú vagyok!” – mondja magában a bájos gazember, Tom Hardy. Valóban… Ha azt mondanánk hogy nincs szerencséje, az minimum istenkáromlás lenne. Az Oscar-díjra jelölt és Hollywood egyik legkívánatosabbá vált embere a londoni Hammersmithben született, egy jól képzett és meglehetősen gazdag vígjátékíró és művész család fiaként. Gyerekként sok mindent megadtak neki, bár ez sem mentette meg a “rossz társaságtól”.

„Mindig anyám gondoskodása vett körül. A házunk tele volt könyvekkel és zenével. Ajándékok és külföldi utazások is szerepeltek benne. A drága magánoktatást én is megkaptam ”- meséli Tom a gyermekkoráról. „Volt azonban egy probléma. Kicsit szemtelen gyerek voltam. Nem, hadd javítsam ki magam. Nagyon-nagyon szemtelen fiú voltam”.

Utóbbit természetesen el is hisszük. De hogyan tudott volna Hardy ilyen meggyőzően eljátszani hírhedt tolvajokat és csalókat, ha ő maga soha nem szegte volna meg a törvényt. Ez az élet igazsága. Ha még soha nem ettünk citromot, akkor valószínűleg is nem tudjuk leírni az ízét.

Amikor a kis Tom 11 éves volt, egy rendőr érkezett az iskolájába egy előadással a ragasztó testre gyakorolt ​​veszélyes hatásairól, ami akkoriban olyan divatos volt az iskolai körökben. Hardy szerint az első gondolata az volt: „Ó, igen, tudom, honnan szerezhetem be mindezt!”. És 13 évesen már a hallucinogén anyagokon “ült”…

Hardy egész fiatalsága az alkohol és a drog hatása alatt telt. Az illegális szerekkel való kísérletezés a leendő színész igazi hobbija volt. Ez 2003-ig és egészen a túladagolásig folytatódott. „Azokban az időkben el tudtam volna adni az anyámat egy adagért” – emlékszik vissza Tom szégyenkezés nélkül.

Ez a 2003-as incidens tanulság volt a leendő sztár számára. A 26 éves Tom úgy döntött, hogy kilép. Elment egy rehabra, sportolni kezdett és a nulláról építette fel magát. Többé már nem a kokain és a fű volt az érdeklődési köre, hanem a boksz és a harcművészetek. „Meghaltam és újjászülettem” – meséli Hardy arról az időről. “Akkor az egyetlen dolog, ami megmentett, a színészet volt. Én voltam az egyetlen gyerek a családban, és büszke akartam lenni rám. A színpad pedig olyan volt, amiben nagyon jó voltam”-mondta. Így nőnek ki tehetséges művészek a hírhedt huligánokból. 

A tökéletes gazember

„Nem vagyok Bane [a Batman-képregény-szupergonosza, akit Hardy játszott a The Dark Knight Rises-ben], ha érted, mire gondolok. Az életben rendkívül visszafogott ember vagyok, de megértem, hogy egyesek miért félnek tőlem. Igaz, ha egyszer beszélnek velem, megértik hogy semmi közöm ezekhez a mániákusokhoz, akiket játszom ”- panaszkodik Hardy a gazemberek örökös sorsáról. Ugyanakkor többször is elmondta, hogy nagyon kíváncsi a rosszfiúk szerepére, és őszintén szólva nincs ebben semmi meglepő. A tiltott gyümölcs mindig édes, és ha maga az élet lehetőséget ad arra, hogy következmények nélkül csatlakozz egy tőled távoli világhoz, akkor miért ne próbálnád ki?!

Az életvidám, őrülten sármos és jópofa Hardy mindig félreérthetetlenül válaszol azokra a kérdésekre, hogy hogyan bánik a karaktereivel – attól tartok. Elmondása szerint úgy ijesztget mint senki más, hiszen a való életében is találkozott hasonló emberekkel.

Tom következtetéseket vont le a múltból, és ezeket a nehéz tapasztalatokat a jelenben használja fel. Gonoszakat játszani sokkal nehezebb, mint egyszerű gondolkodású srácokat játszani a szomszéd udvarból. Őszintén meggyűlöltetni magad az emberekkel. Mi ez, ha nem igazi tehetség?

…és jó apa

Nehéz felfogni, de ez a tetovált karú, legalább egy sorozatgyilkos szúrós tekintetével rendelkező szakállas színész egy háromgyermekes szerető apa is. A színésznek van egy 13 éves gyermeke, Louis Hardy a volt barátnőjétől, Rachel Speedtől. Illetve két gyereke van a jelenlegi feleségétől, Charlotte Riley-tól.

„Nem mondanám, hogy a gyerekek megmentették az életemet, de határozottan megváltoztatták” – mondja Hardy. „Most már tudom, hogy vannak valakik, akinek szükségük van rám, és reménykednek bennem. Amikor hazajövök, többé nem vagyok Tom a színész, hanem Tommy leszek, az apa. Ez sok szempontból azért is történik, mert a gyerekeimnek még korai lenne filmet nézni az én szerepléseimmel. A színész legidősebb fia egyébként nagyon szeretné látni a “Mad Maxet”, de nem engedi neki. A színész szerint először hadd lássa az összes Harry Pottert.

Biszexuális Hardy: igen vagy nem?

Tom szereti felhívni magára a figyelmet, és nem fél attól, hogy ezt nyíltan harsány módon teszi. Nagy port kavart amikor bevallotta az egyik újságírónak: „Nos, igen, volt kapcsolatom férfiakkal. Kibaszott színész vagyok. Mindig játszom – bármivel, bárkivel. Könnyen látom magam együtt egy pasival, de ez a fajta szex nem vonz. Fiatalkoromban volt minden, de most már a harmincas éveimben járok. Sokat kísérleteztem.”

Ó, mennyi pletykát váltott ki ez az ártatlanul eldobott mondat. “Kísérleteztem” – mit ért ezen? A pletykalapok egymással vetélkedtek, hogy megkeressék a színész koszos fehérneműjét. Ezek leginkább persze hamis történetek voltak, amelyeket nem a legügyesebb hackekkel találtak ki.

Valóban rendkívül nehéz volt figyelmen kívül hagyni Hardy kijelentését. Kicsit később megpróbálta elsimítani a dolgokat és azt mondta, hogy a férfiak egy kicsit megijesztik. Ily módon el akarta hárítani az összes pletykát, amely az interjú után lavinaként zúdult a köztudatba. „Mindig is féltem a férfiaktól” – mondta Hardy egy interjúban. Annyira féltem, hogy nem tudok elmenni edzőterembe. Olyan sok ott a tesztoszteron, gyengének éreztem magam. Nem érzem magam különösebben férfiasnak. Az életben nem érzem magam keménynek, erősnek és hatalmasnak, legalábbis nem olyan mértékben, mint ahogy véleményem szerint egy férfinak éreznie kellene. Szóval keresem, ábrázolom és talán megértem, vagy talán ez az én illuzórikus valóságom. Az ijesztő emberek megijesztenek, de tudom utánozni őket”-mondta.

Azonban ezeknek az interjúk egyike sem tudta megszabadítani Hardyt a „bi-” előtagtól. Hiába beszél Tom arról, hogy mennyire boldog a feleségével. Ismerve azonban a show-biznisz törvényeit és a színészek iránti hollywoodi ellenszenvet amelyek túlmutatnak a színésztömegek megértésén, nagyon is feltételezhető, hogy arra kérték, hogy utasítsa el ezeket a szavakat. De el kell ismerni, a nemi hovatartozás nem olyan fontos, ha egy színész tehetséges és olyan elbűvölő, mint Hardy.Forrás

Vélemény, hozzászólás?