Néha könnyű beleesni a „nyitott kapcsolat” csapdájába. Milyen jelek mutatják majd, hogy mégis belevágtál anélkül hogy tudnál róla, és lehet-e változtatni az események menetén?

Elköteleződés nélküli kapcsolatok

Manapság annyi lehetőség kínálkozik az emberekkel való találkozásra, hogy úgy tűnik, a romantika kevésbé értékelhető. Vannak akik úgy gondolják, hogy nincs értelme egyetlen személyt választani hosszú évekre, amikor könnyen be lehet lépni az alkalmazásokba, és ott több jó lehetőséget is találni. Mindenki önállóan dönti el, hogy milyen kapcsolatba szeretne lépni. De az is megesik, hogy erős kapcsolatról álmodozunk, és vonzó partnerünk szereti a kötelezettségek nélküli kapcsolatot. Hogyan lehet megérteni, hogy ilyen helyzetben vagyunk, és hogyan lehet megpróbálni kiszállni belőle? Ebben a cikkben elmondjuk.

Egy ilyen kapcsolatnak vannak előnyei és hátrányai is.

Előnyök:

  • Lehetőség önmagunk és általában a kapcsolatok feltárására, ha pillanatnyilag pontosan erre van szüksége az embernek.
  • Korlátlan szabadság – nem kell alkalmazkodnunk egy partnerhez, nincs függés tőle és közös tervektől.
  • Életünk bizonyos szakaszaiban a klasszikus kapcsolatok nem igazán illenek hozzánk, de az emberi kommunikáció melegsége továbbra is fontos és szükséges. Ezekben a helyzetekben jól jön az elköteleződés nélküli kapcsolat.

Mínuszok:

  • A stabilitás, az erős bizalom és az állandó támogatás hiánya.
  • Érzelmi sebezhetőség, amikor beleszeretünk egy partnerbe, de nem érzünk kölcsönösséget.
  • Az ilyen kapcsolatokra vonatkozó normák és szabályok hiánya. A társadalomban még mindig nem tartják őket teljesen normálisnak, ezért gyakran nem is tudjuk, hogyan viselkedjünk bennük.

És itt vannak a fő jelek, amelyek arra utalnak, hogy hasonló helyzetben vagyunk:

Nincs növekedés és nincs előre mozgás

Nem ismeritek egymás családját és barátait, nem ünnepeltek közös ünnepeket. Te és a párod nem vagytok teljesen integrálva egymás életébe, ami azt jelenti, hogy a kapcsolatod nem olyan komoly, mint amilyennek látszik.

A kapcsolatba más embereket is bevonnak

Ez arról szól, hogy a partnered valaki mással is randevúzik rajtad kívül. Még a nem monogám kapcsolatokban is az emberek minden részletet előre megbeszélnek, és felállítják a megengedett határokat. Ezért talán a párod nem tekinti megcsalásnak a másokkal való kapcsolatokat, hanem egyszerűen több emberrel tölt egyszerre időt, miközben nem kerül túl közel senkihez.

Nem készít hosszú távú terveket

Az ilyen kapcsolatokban soha nem beszéltek a távoli jövőről. Fogalmad sincs arról, mit akar a párod globális értelemben, kell-e neki család és gyerekek, hol szeretnétek együtt élni néhány év múlva. Minden közös terv csak a közeljövőben – a közelgő hétvégén vagy egy hónapon belül valósul meg.

Nincs rendszeresség

Találkozásaitok spontánok. A héten kétszer látjátok egymást, majd egy hónapig szinte nem kommunikáltok. Időnként mindenkinek szüksége van támogatásra, beszélgetésekre és randevúzásra. De a szomorú hír az, hogy egy ilyen kapcsolatban aligha találod ezt meg.

Tettek

Néha a dolgok teljes lényege a felszínen van, és csak fel kell nyitnunk a szemünket. A pasi egyes tettei jól jelezhetik a nem túl komoly terveit. Például, ha sokáig nem telefonál, ne keress erre kifogásokat. Lehet, hogy csak nem akar hívni.

Szorongást tapasztalsz

Kényelmetlenséget érzünk, amit néha nehéz megmagyarázni. Bár az elköteleződés nélküli kapcsolatban nincsenek szigorú szabályok, és a partner nem is követel tőlünk semmit, más okok miatt is tapasztalhatunk szorongást. Ha nem vagyunk elégedettek ezzel a kapcsolati formával, valószínűleg kissé elveszettnek és nyugtalannak fogjuk érezni magunkat.

Unatkozol

Ez a kapcsolat nem azt adja, amit vársz. És nem engedi, hogy úgy fejezd ki magad, ahogy szeretnéd. Ezért az unalom ebben az esetben meglehetősen várható. Hiányoznak az élénk érzelmek és a szeretet érzései. De ne feledd, hogy a partner nem okolható ezért. Csak más dolgokat akarsz az élettől, ami néha megtörténik a klasszikus monogám kapcsolatokban, sőt a családokban is.

De hogyan lehet kilépni egy ilyen kapcsolatból?

Először is mérlegeld a helyzetet. Aztán ha jónak látod, beszéld meg egy partnereddel. Hirtelen lehet, hogy csak eszedbe jutott valami ami nincs, és a partnered eloszlatja kétségeidet. Ám ha ez nem történik meg, fontold meg, hogy készen állsz-e egy olyan kapcsolat folytatására, amely hosszú távon nem hoz semmit. Ne felejtsd el, hogy ha akarod, bármikor véget vethetsz ennek, mert számodra a legfontosabb te vagy és a jóléted.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?