A folyékony hámlasztás eltávolítja a környezeti szennyeződéseket és a termékmaradványokat a hajról. cikkünkben elárulunk mindent a nyár utáni egészséges hajrutinról.

Nyár utáni hajápolás

Ki ne ismerné a problémát, hogy nyári hónapok után a hajunkat különösen megterheli a tengervíz és a nap, illetve a fényvédős hajolajok és krémek? A nyári hónapokban sok szennyeződés és ápolószer maradvány rakódhatott a fejbőrünkre és a hajunkra, ezért most érdemes felkészíteni a frizuránkat az őszre. A hatékony őszi hajápolás részeként két lépés elengedhetetlen: a fejbőr hámlasztása és a haj mélytisztítása – más néven a folyékony hámlasztás. Eláruljuk, mit kell szem előtt tartanod ezzel a szépségápolási rutinnal kapcsolatban, hogy az új szezont egészséges és fényes hajjal kezdhesd.

Fejbőr hámlasztás és hajtisztítás: így működik a folyékony hámlasztás

Ahogy az arcunk, úgy a fejbőrünk is különleges ápolást igényel, mert a hajformázó termékek és egyéb, a környezeti hatások hatására leülepedő szennyeződések eltömíthetik a bőrön lévő hajgyökereket. Az egészségtelen fejbőr hatása a hajra az lesz, hogy a haj lassan nő és hullani kezd. Maga a haj is mélytisztításra szorul a nyári hónapok nehézségei után. Ennek ellenére a fejbőr és a haj esetében is ügyelni kell arra, hogy a hámlasztás és a mélytisztítás hatására a haj ne száradjon ki, hanem valóban ápolva legyen. Íme tippjeink a tökéletes hámlasztáshoz és a tökéletes mélytisztításhoz.

1. A megfelelő termék

Ügyeljünk arra, hogy gyengéd összetevőkkel rendelkező termékeket használjunk, amelyek tisztítják a fejbőrt, de nem támadják meg a haj többi részét. A szakemberek bizonyos gyümölcssavas termékeket javasolnak, mivel ezek természetes módon hámlasztják és tisztítják a fejbőrt és a hajat, anélkül, hogy védőrétegük kárt szenvedne. Az Anas enzimet tartalmazó termékek például biztosítják, hogy a fejbőr megszabaduljon az elhalt sejtektől és olajoktól, és megtisztuljon.

2. A hajradírok helyes használata

Ha hajradír használatánál, ügyeljünk arra, hogy ne használjuk túl gyakran a terméket. Havonta egyszer elég, hogy a fejbőrt egészségesen felfrissítsük. A túl gyakran használt hámlasztó termékek megfoszthatják a fejbőrt a természetes védőrétegétől, illetve irritációhoz és korpásodáshoz vezethetnek. Ezenkívül a terméket csak a fejbőrön szabad használni, a haj többi részét pedig kerülni kell, mert ezek a termékek kiszáríthatják a hajat és törékennyé tehetik. A legjobb, ha kézzel jól bemasszírozzuk a hajradírt, így a masszázs extra felfrissülést ad. Használat után jól öblítsük ki a terméket a fejünkből.

3. Mélytisztító hatású samponok helyes használata

Még a mélytisztító hatású samponokat sem szabad minden nap használni. Elegendő a haj hetente egyszeri mélytisztítása. Itt fontos, hogy a termékeket amelyek egy része hámlasztó hatású is, valóban a fejbőrtől a hajvégekig oszlassuk el. A legjobb, ha a samponnal megmosott hajat kefével dörzsöljük át a tisztítás közben, hogy egyenletesen oszlassuk el a sampont. Itt is elengedhetetlen a haj hosszas és helyes öblítése, hogy ne maradjanak termékmaradványok.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?