
Ezek a jól megtöltött tortilla lapok el akarnak kísérni következő strandolós, piknikezős délutánodra.
A nyár a legjobb idővel kényeztet bennünket. Ám amikor ilyen meleg van, ritkán van kedvünk kiadós főzéshez és bőséges ételekhez, igaz? Mit szólnál helyette pár kölesgolyós zöldséges wrap-hez? A parkba vagy a strandra tett kirándulások során is kifejezetten jól jönnek. Íme a recept!
Hozzávalók:
A kölesgolyókhoz:
- 250 g köles
- 500 ml zöldségleves
- 1/2 tk kurkuma
- só
- bors
- 1 ek élesztőpehely
- olaj
A joghurtos szószhoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g vegán joghurt
- 1 csepp citromlé
- citromhéj
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
- némi menta
A töltelékhez:
- 5 db retek
- 1/3 uborka
- saláta
- 4 tortilla lap

Elkészítés:
1. A kölest megmossuk és lecsepegtetjük. Forraljuk fel a húsleves alaplével és a kurkumával együtt, fedjük le, és lassú tűzön pároljuk 30 percig.
2. Közben megpucoljuk a fokhagymát és belenyomkodjuk a joghurtba. Hozzáadjuk a citromlevet, a héját és az olívaolajat is, majd az egészet krémesre keverjük. Ízesítsük a szószt sóval, borssal, és díszítsük apróra vágott mentával.
3. A kölest villával pürésítjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk kihűlni, majd forgassuk bele az élesztőpelyhet. Most formáljunk kis golyókat vagy pogácsákat, és süssük meg az olajon minden oldalát.
4. A retket, az uborkát és a salátát megmossuk. A retket és az uborkát felszeleteljük, a salátát pedig ha szükséges, kicsit kisebbre szedjük. Most kenjük meg a tortillákat a joghurtos szósszal, majd oszlassuk el a tetején a zöldségeket és a kölesgolyókat, és már ehetjük is a finom ételt.