Szerző: virag Közzétéve:

Ezek a jól megtöltött tortilla lapok el akarnak kísérni következő strandolós, piknikezős délutánodra. 

A nyár a legjobb idővel kényeztet bennünket. Ám amikor ilyen meleg van, ritkán van kedvünk kiadós főzéshez és bőséges ételekhez, igaz? Mit szólnál helyette pár kölesgolyós zöldséges wrap-hez? A parkba vagy a strandra tett kirándulások során is kifejezetten jól jönnek. Íme a recept!

Hozzávalók:

A kölesgolyókhoz:

  • 250 g köles
  • 500 ml zöldségleves
  • 1/2 tk kurkuma
  • bors
  • 1 ek élesztőpehely
  • olaj

A joghurtos szószhoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g vegán joghurt
  • 1 csepp citromlé
  • citromhéj
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • némi menta

A töltelékhez:

  • 5 db retek
  • 1/3 uborka
  • saláta
  • 4 tortilla lap
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

1. A kölest megmossuk és lecsepegtetjük. Forraljuk fel a húsleves alaplével és a kurkumával együtt, fedjük le, és lassú tűzön pároljuk 30 percig. 

2. Közben megpucoljuk a fokhagymát és belenyomkodjuk a joghurtba. Hozzáadjuk a citromlevet, a héját és az olívaolajat is, majd az egészet krémesre keverjük. Ízesítsük a szószt sóval, borssal, és díszítsük apróra vágott mentával. 

3. A kölest villával pürésítjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk kihűlni, majd forgassuk bele az élesztőpelyhet. Most formáljunk kis golyókat vagy pogácsákat, és süssük meg az olajon minden oldalát.

4. A retket, az uborkát és a salátát megmossuk. A retket és az uborkát felszeleteljük, a salátát pedig ha szükséges, kicsit kisebbre szedjük. Most kenjük meg a tortillákat a joghurtos szósszal, majd oszlassuk el a tetején a zöldségeket és a kölesgolyókat, és már ehetjük is a finom ételt.

Source link

Vélemény, hozzászólás?