A divatszakemberek 80/20-as szabálya: Az ingruhák és csizmák a ruhatár alapjai közé tartoznak. Ezek a divatos kiegészítők teszik teljessé az öltözéket.

Divatguruk tuti tippje

Mindenki ismeri azt a gardrób-frusztrációt, ami időről időre elterjed és elhiteti velünk, hogy azonnal mennünk kell vásárolni. Szükség van néhány klassz, új trendi darabra, ami mindenekelőtt tartós- így a jövőben kizárhatóak az ilyen helyzetek. A teli bevásárlószatyrokkal a kezünkben és egy adag boldogsággal később újra jó érzésünk lesz. A ruhatárprobléma a múlté, legalább egy pillanatra. Mert a valóság gyorsabban utolér minket mint gondoltuk, és néhány hét múlva ismét a gardrób előtt fogjuk a fejünket, bosszankodva. Hogyan történhet ez meg? A válasz a költségvetés tervezésében rejlik. Az abszurd igazság az, hogy a stílusos divatszakemberek pontosan megtervezik, hogy mit és hogyan vásárolnak. Szigorúan a 80/20-as stílusszabály szerint élnek, melyet most megosztunk veletek is.

Mit jelent pontosan a 80/20-as stílusszabály?

A 80/20-as szabály egy ügyes szekrényterv, amelyet a divatszakemberek készítettek. A havi vásárlási költségvetés 80 százalékát csak fenntartható ruházatba fektetik. Tehát sokféleképpen kombinálható alaprészekbe, mint például fehér póló, középkék farmer vagy hosszú ujjú felső. De lehetnek kiváló minőségű dolgok is, például egy kasmírpulóver, amit tíz év múlva is viselni fogsz. Vagy alkalmi klasszikusok, mint például a kis fekete ruha.

A másik 20 százalékot viszont trendi darabokba, akciós cikkekbe vagy implusz vásárlásokba fektethetjük be, ahogy a hangulat hozza. Tehát mindazokba a dolgokba, amelyekről már előre tudjuk, hogy a következő szezonban valószínűleg nem fogjuk többet viselni. Ezek a részek annyira fontosak, hogy egy ruhát igazi csodává varázsolnak. Legyen szó fenomenális cipőről, menő övről vagy merész mintáról…

A 80/20-as stílusszabály előnyei

Ennek a költségvetési szabálynak az a következménye, hogy idővel az egész ruhatár okosan megtelik: 80 százalékban az alapdarabok, amelyek 20 százalékos trendi darabokkal együtt mindig zseniális megjelenést eredményeznek. Így a „Mit vegyek fel ma?” kérdés a lehető legkönnyebb elkerül minket, és ezzel hosszútávon pénzt is megtakaríthatunk. Ha előre alaposan átgondoljuk hogy valójában mire is van szükségünk, nem lesz kísértés, hogy felesleges dolgokra költsük a pénzt. Így mindig kézben tartjuk az irányítást, és valójában csak olyan dolgokat vásárolunk, amik pozitívan befolyásolják saját ruhatárunkat és így saját stílusunkat is.Source link

Vélemény, hozzászólás?