A szépségipar folyamatosan új csodaszert keres, pedig a Szent Grál a szép bőrért, hajért és fogakért régóta az otthonunkban van. Mégpedig liszt és cukor között a sütőpolcon…

Kis részecskék, nagy hatás

Hialuronsav , retinol , szalicilsav , aktív szén … a krémek, szérumok és paszták szükséges összetevőinek listája hosszú. A felkapott összetevőket tartalmazó szépségápolási termékek azonban gyakran nem olcsóak. Minél nemesebb a név, annál nagyobb lyukat hagy a pénztárcán, amikor megvesszük.

Azonban nem kell mindig drága kence a bőr, a haj és a fogak ápolásáshoz. Van egy olyan összetevőnk is otthon, amely mindhárom testrészt boldoggá teszi: a nátrium. A sütéshez gyakran használt fehér por a konyhán kívül is hasznos. A kiváló a lakás takarítására, de a gyulladáscsökkentő és pH-egyensúlyozó hatása miatt a szépségápolási rutinban is. A legfenntarthatóbb és legolcsóbb módszer az, ha egyszerűen magunk készítjük el a szépítő csodaszert. 

Hámlasztás

Ha a port kis mennyiségű vízzel összekevered, nagyszerű bőrradírt kapsz . Hetente egyszer vagy kétszer használva a szódabikarbóna különösen hatékony a pattanások és egyéb foltok ellen. Azonban a házi peelinget nem szabad gyakrabban alkalmazni, különben a bőr kiszárad.

Sampon

A hajad gyorsan zsírosodik? A szódabikarbóna és langyos víz keveréke tartósan visszaállítja a faggyútermelést. Kend el bőségesen a nem habzó sampont a hajra, és masszírozd be, ezután alaposan öblítse ki. Fontos megjegyzés, hogy sok más termékhez hasonlóan a természetes sampon hatása is eltarthat egy ideig.

Fogkrém

Hagyományos fogkrémmel keverve a  szódabikarbóna segít a fogak fehérítésében. De a hack nemcsak az elszíneződés ellen véd, hanem a baktériumok és a fogkő ellen is. De vigyázat, a szódabikarbóna egy koptató hatású termék, amelyet hetente többször nem szabad a fogakra használni.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?