Nyáron a bőrápolás meglehetősen nehéz műfajjá válik, melynek gyenge elsajátítása azzal fenyeget, hogy károsítja szépségünket és egészségünket. Anyagunk összegyűjtöttük a nyári szépségápolás legfontosabb hibáit.

Nyári bőrápolás

A nyár az év csodálatos időszaka, amikor szépségünk aktívan pótolja a téli hiányokat, ragyogóbbá és egészségesebbé válik. Ez az időszak azonban számos veszéllyel is jár, és ha ezeket nem vesszük figyelembe a mindennapi szépségápolási rituálék során, a következmények igen siralmasak lehetnek. A nyári ápolás leggyakoribb hibáiról Yana Khodnevich kozmetikustól, az orvostudományok kandidátusától, az Európai Orvosi Központ (EMC) Esztétikai Klinikájának vezető dermatovenereológusától tanultunk.

Zsíros bázisú tápláló nappali krémek használata

Ha napközben „nehéz” krémeket kenünk fel, könnyen növelhetjük a pattanások kockázatát. A hőség miatt a bőrünk már így is nagy igénybevételnek van kitéve, a zsíros tápanyagbázis pedig még sebezhetőbbé teszi.

Az ápolószerek alkalmazása a készítményben lévő bármely savval

Gondosan figyelnünk kell, hogy az arcápoló termékeink mit tartalmaznak. Például a savak károsíthatják a bőrt, a kinti meleg napsugarakkal való kölcsönhatás miatt.

Fényvédő faktor hiánya a bőrön

Ha rövid időt vesz igénybe a munkába járás, akkor dönthetünk úgy, hogy nincs szükségünk fényvédőre. De még mindig jobb emlékezni arra, hogy még néhány percnyi napfény is ronthatja a bőr állapotát az UV-sugárzás elleni megfelelő védelem nélkül. Fontos: még a nyáron aktívan használt dekorkozmetikumoknak is tartalmazniuk kell SPF-anyagokat.

Fényérzékenyítő anyagokat tartalmazó bőrápoló termékek használata

A fényérzékenyítő anyagokat tartalmazó bőrápoló termékek növelik a bőr ultraibolya sugárzással szembeni érzékenységét. Ez ahhoz a tényhez vezet, hogy jelentősen megnő a bőr egészségének súlyos károsodásának kockázata.

A bőr nem megfelelő és elégtelen tisztítása

A város pora szennyezi a bőrt, nyáron pedig a negatív környezeti tényezők hatását fokozza a fokozott izzadás és az intenzív faggyú szekréció, ezért a bőr normál állapotának megőrzéséhez rendszeres tisztítás szükséges.Beleértve a bőr gyakrabban történő letörlését testápolóval és a termálvíz használatát – figyelmeztet a szakember.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?