Ami a divattudatosságot illeti, az olasz nők gyakran egy lépéssel előrébb járnak. Az emelkedő hőmérséklet mellett megnézzük, melyik napszemüveget szeretik a stílusos mediterrán csajok. 

5 napszemüvegtrend az olasz nőktől

Olaszországban általában sokkal jobb az idő, mint nálunk. A napszemüveg mindennapos kiegészítő, és egész évben látható a mediterrán nők repertoárjában. De nem ez az egyetlen oka annak, hogy most egy kis stílusvizsgálatot végzünk a napsütötte vidéken. Az olaszok egyszerűen divattudatosak, és mindig a legújabb trendek nyomában járnak. Ami a stílust illeti, valószínűleg egy kicsit előttünk járnak. Nem véletlenül jönnek olyan nagy divattervezők, mint Donatella Versace vagy Giorgio Armani, valamint olyan stílusikonok, mint Sophia Loren abból az országból, ahol a La Dolce Vita (élet élvezete) nagyon fontos.   Mindenesetre szeretjük az olasz nők stílusát és szenvedélyét, és rögtön inspirálódunk is belőle. A nagyszerű napszemüveg viselése hasonló a szép fehérnemű viseléséhez – hangulatunktól függően szexisnek, dívásnak vagy menőnek érezzük magunkat tőle. 

Visszatértek a 70-es évek

A 70-es évek trendje nem csak az öltözködésben, hanem a napszemüvegek stílusában is megmutatkozik. A tavalyi évhez hasonlóan a retró stílus kiemelt fontosságú. A retró napszemüvegek pedig olyan tervezők kifutóin is megtalálhatók, mint a Louis Vuitton, a Dolce and Gabbana és a Dior. A jelenlegi modelleknél a méret minél nagyobb, annál jobb. A keretek lehetnek teljesen kerekek, lekerekített élűek vagy akár téglalap alakúak is. A sárgás-arany árnyalatú vagy zöldes lencsék a hetvenes évek tökéletes megjelenését biztosítják.

Finom macskaszem megjelenés

Visszatért a napszemüveg forma, amely hegyes lencséivel macskaszemekre emlékeztet. Az olaszok finomabb változatban hordják őket. Míg néhány évvel ezelőtt még népszerűek voltak az igazán pompás, széles keretes modellek, ma már inkább a keskeny lencsék és az egyszerű arany vagy ezüst keretek felé fordulnak. Ezzel a modellel semmi sem áll a drámai megjelenés útjába.

Színes, színesebb…

Vannak, akik rikítóan szeretik, például ez az olasz stílusikonok mottója is. A diszkrét modelleket mostanában színesekre cserélik. Zöld, piros, kék – ezzel a trenddel nincs határa a képzeletünknek. Nagyon népszerűek a kicsit keskenyebb, szögletes szemüvegek vagy macskaszem formák. Harmonikusnak tűnik az is, ha a szemüveg színe tükröződik az öltözéken. 

Fehér mega lencsékkel  

Azok is megérik a pénzüket ezzel a napszemüvegtrenddel, akik nem szeretik a rikító dolgokat. A fehér keretek nagyon népszerűek az olasz nők körében. Ha egy ilyen modellt választunk nagy lencsékkel, mint Chiara Ferragni, akkor egy ilyen egyszerű színhez is bátorság kell. A szemüveg igazi szemet gyönyörködtető darab, amely jó adag drámát adhat egy egyszerű ruhához.

Keskeny és téglalap alakú  

Bár az olasz divat híres arról, hogy a nőiességre, az érzékiségre és a drámai megjelenésre összpontosít, a divatbloggerek különösen kedvelik a vagány napszemüvegeket is. A téglalap alakú keskeny szemüveg a Matrixra emlékeztet, és azonnal hűvös hangulatot kölcsönöz az öltözéknek. Nagyszerű dolog, hogy ez a szemüvegtrend valójában rendkívül egyszerű, még így is wow hatást kelt. Source link

Vélemény, hozzászólás?