Valóban olyan hatékony a divatos Le Forking diéta amivel csak annyit ehetsz, amennyit a villára ragadsz, mint ahogy azt a megalkotói állítják? 

Diéta a franciáktól

Az amerikaiakat a francia nők, Carla Bruni, Marion Cotillard és Vanessa Paradis megjelenései kísértik. Hogy lehet az, hogy ehetnek sajtokat, zsíros szószokat, kalóriadús kiflit, ihatnak vörösbort és mégsem nyomnak száz kilogrammot?! Nemrég maguk a franciák fedték fel titkaikat – a Dîne avec une fourchette című könyvben. A Diet Le Forking, vagy Fork It! inkább az ételfogyasztás módját takarja. A szabály a következő: naponta háromszor kell enni. De vacsorázni csak 18 óráig lehet és csak annyit, amennyit a villára szedünk. Ráadásul emlékeznünk kell a francia mondásra: reggelizz úgy, mint egy király, vacsorázz úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.

Le Forking szabályok:

  • Napi háromszori étkezés – fontos, hogy a reggeli és az ebéd ne váljon lakomává.
  • Vacsorához csak villát használhatunk– kést, kanalat, kezet vagy egyéb tárgyat nem! Az ételeket is villával kell főzni. 
  • Vacsoramenü: tészta, hüvelyesek, gabonafélék, hal és szinte mindenféle zöldség. Kíméletesebb változatban – saláta, fehér csirke filé darabok, tenger gyümölcsei (kagyló, osztriga, csiga), tojás (főtt, buggyantott, rántotta). 
  • Az esti órákban szigorúan tilos diót, chipset, kolbászt, pizzát, lepényt, levest, félig sült tojást, avokádót, felvágottat, humuszt, pástétomot, valamint szendvicset, hamburgert, steaket, kolbászt fogyasztani.
  • A vacsora legyen desszert nélkül: sütemény, csokoládé, fagylalt, zselé, palacsinta és gofri mentesen, de még friss és szárított gyümölcsök, joghurt nélkül is meg kell lennünk. 
  • Vacsoránál kizárt a kenyér, a szószok, a vaj, a sajt, a mustár és ketchup.

A villaszabály csak a vacsorára vonatkozik  

Az alkotók ragaszkodnak ahhoz, hogy a többi (két) étkezés mellőzhető legyen. Mert a legnehezebb dolog minden diétában a korlátozások, és minél több van belőlük, annál nehezebb elég sokáig kitartani. Itt úgy tűnik, csak a vacsorát kell nézni, ami nem lehet olyan fájdalmas.

Ha nem tudunk esténként desszert nélkül élni, a könyv azt tanácsolja, hogy vacsora után azonnal mossunk fogat valamilyen finom gyümölcspéppel (menta, eper aromájával) még akkor is, ha a massza nem kelt érzetet. Készítsünk magunknak egy kanna teát – gyógynövényeset vagy gyümölcsöset – és igyuk meg cukor, méz és lekvár nélkül.Source link

Vélemény, hozzászólás?