Mutatjuk, hogy milyen energiákat mozgat meg a lap.

Heti Symbolon-tarot:

A kártyák segítségével újabb lehetőségekre és energiákra láthatunk rá, melyek körül vesznek minket. A Symbolon-tarot kártya, az asztrológián keresztül segít az iránymutatásban.  A kártya nem jóskártya, ahogy egyetlen kártyára sem mondhatjuk ezt, hanem inkább rámutat a lehetőségekre, az energiákra, illetve a megoldások felé vezető utakhoz is támogatást nyújt, ha elakadunk egy élethelyzetben. A jóslatoknál nem vagyunk tettekre motiválva, hanem „várunk” hogy az majd bekövetkezik, az útmutatásoknál és lehetőségeknél pedig nagyon fontos, hogy tettekben nyilvánuljon meg, mert úgy tudjuk a kívánt lehetőséget elérni. Minden kártya önismereti lehetőséget rejt magában, jobban megismerhetjük önmagunkat, ráláthatunk belső személyiségünkre.

A hétre a SZERETŐ kártyát húztam ki.

A Symbolon kártya egyik Nagy Árkánuma a Szerető lapja, a Bika jegy energiáit képviseli, és a Vénusz bolygó jellegzetességeire hívja fel a figyelmet. Az asztrológiában a Vénusz bolygó jelöli az értékekhez való viszonyulásunkat, az szerelem, a romantika, a pénz jelölője is, de az önértékelés is ennek tükrében leképezhető.

Mennyire értékelem magam? Milyen az önbecsülésem?

Becsülöm – e magam annyira, hogy kiállok magamért és használom a Vénuszomat, vagy hagyom, hogy mások határozzák meg az értékeimet?  Ebben az utóbbi esetben nem olyan kapcsolatokban veszek részt, amilyenre vágyom, és nem annyit keresek amennyit én szeretnék, hiszen a megalkuvás az önbecsülést romboló hatású.

A kártya  egy olyan szerepszemélyiség szimbóluma, amelynek nagyon fontos, hogy külső, testi szépsége miatt szeressék. Mint a mesebeli királylány, a tükörbe néz, és azt reméli, hogy a tükör elmondja neki, hogy ő a legszebb a világon, és azt tükrözi vissza, amit a többiek vonzónak találnak benne: a szeretőt.

Bensőd legmélyén értéktelennek tartod magad, és ez az érzés elhatalmasodott rajtad. Áldozatnak tekinted magad. Kisebbrendűségi érzésednek, a „nem szeretem magam” állapotnak meg kellene nyilvánulnia. Már nem elég, ha külső szépséggel veszed körül magad, vagy ha vadászatra indulsz: vajon szeret-e még téged valaki, meg tudsz-e kapni még valakit, ágyba tudod-e vinni. A kártya az értéktelenség és kisebbrendűség érzésére akar emlékeztetni, amelyeket most tudatosan meg kell élned.

 A te feladatod most az, hogy Vénuszoddal foglalkozz, vagyis barátkozz meg vele. Csak amit egyszer a birokunkba vettünk, amit egészen a magunkévá tettünk, azt tudjuk végül el is engedni. Tanuld meg az életet érzéki tapasztalatként átélni, és testedet, mint lelked lakóhelyét tisztelni, ugyanakkor ne értékeld túl, és ne fordíts rá túl sok energiát.

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?