A mai nap folyamán a tüzes Kos jegyéből a nyugodtabb, megfontoltabb, gyakorlatiasabb Bika jegyébe lépett a Nap. Ez egy harmonikusabb energia, az igazi tavasz, a kellemes, lassú, életélvezeteket előtérbe helyező, természetkedvelő energiaminőséget támogatja.

A Nap a Bika jegyében:

Anyagi és érzelmi stabilitásra vágyunk, ezt kereshetjük, de nem minden esetben találjuk meg, így ez adhat olyan érzelmi helyzetet, melyben nem érezzük biztonságban magunkat. A birtoklás és a féltékenység is előtérbe kerülhet a szerelmi kapcsolatainkban, erre érdemes lesz odafigyelni.

 A kommunikációnkat is áthatja egy nyugodtabb, megfontoltabb energia, a Kos türelmetlenebb és lobbanékonyabb helyzeteit egy lassabb, praktikusabb, anyagközpontúbb gondolkodás jellemezheti. Az anyagi helyzet a mostani viszonylatban amúgy is központi szerepet tölt be, sokan veszítették el az állásukat, vagy keresnek kevesebbet, mint amennyit előzőleg, és az ezzel kapcsolatos aggodalmak előtérbe kerülhetnek, mert a Bika a pénzügyeinkkel kapcsolatos jelölő is.

 Érdemes lesz feltenni a kérdést, hogy hogyan viszonyulunk a pénzhez? Milyen értéket képvisel a szemünkben? Mennyire becsülöm önmagam és ez hogyan nyilvánul meg az anyagi világban? Biztonságra törekszem és merek –e lépni, vagy beérem kevesebbel is?

A Bika szülöttekre jellemző a kitartás és a hűség, a ragaszkodás mindenhez amit megszerzett. Nagyon nehezen enged el a Bika. Lassú, megfontolt energiákat képvisel. Szereti gyakorlatiasan átvenni a felelősségeket. Szereti a kényelmes életet, és belső törekvése van arra, hogy szilárd alapokat építsen, ami sokszor pénzügyi biztonságon alapszik. Önfejű, lassan haragszik, de ha megharagszik nagyon mérges, és haragja hosszan tartó. Együttérző és telestele van megértéssel, hűséges barát, és kibékíthetetlen ellenség. Alaptermészete nyugodt, zárkózott és kissé melankolikus. Nehezen szakít a múlttal. A jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így fontos neki a testiség, az érintés. Otthonos, szereti az életet élvezni, a jó italokat, finom ételeket, a természetet.

A Bika havában szerelmi kapcsolatunkban a birtoklás-elengedés kérdése napirendre kerülhet, hogyan és miként ragaszkodom helyzetekhez? A Bika hajlamos a birtoklásra, és görcsösen ragaszkodni egy helyhez, kapcsolathoz, helyzethez. Nehezen változtat, és a változásoktól tart. 

A Merkúr és a Nap kettőse a Bika jegyében az Uránusszal is találkozik hamarosan, így ezek a kérdéskörök erősen tesztelve lesznek. Alkalmazkodás és rugalmasság…ha változtatunk tudatosan fejlődést adhat, ha mereven, makacsul ragaszkodunk, akkor is belekényszerít, de úgy nem lesz fájdalommentes.

Isten éltesse a Bika jegy szülötteit!

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?