Az asztrológusok, mágusok és csillagvizsgálók évezredek óta követték a bolygók ritmusát és azok összefüggését a hét napjaival, hogy energiájukra hangolódjanak. Ez a gyakorlat a babiloni időkig nyúlik vissza, már kr.e. 2000 körül lejegyezték, amikor a külső bolygókat (Uránusz, Neptunusz és Plútó) még nem fedezték fel.

A hét napjai az asztrológia tükrében:

A múlt nagy elméi úgy találták, hogy a hét minden napja egy bolygónak felel meg – és ezért a bolygó energiájának. A naponta uralkodó egy-egy bolygó energiára összpontosítva életünket az őseink által alkotott ősi heti asztro-naptár természetes ritmusaira hangolhatjuk. Narayana Montufar írásából megtudhatjuk az ezzel kapcsolatos információkat.

A hétfőt a hold uralja

A temperamentumos holdnak köszönhetően a hétfő a hét legjobb napja arra, hogy az öngondoskodásra és az önszeretetre összpontosítsunk, mivel általában hangulatingadozásokkal küzdünk. A Hold a testet és a gyomrot is uralja, így ez egy nagyszerű nap a kiegyensúlyozott étrendre is, hogy kompenzálhasd a hétvége során bekövetkezett túlzásokat.
A hétfő nem alkalmas arra, hogy bármi újba belefogjunk. Mivel a Hold a leggyorsabb bolygótest a rendszerünkben, ez a nap nem az állandóságé. Hétfői rituális gyakorlatok: zuhanyozás helyett ma fürödj meg, vagy tölts időt a víz közelében, főzz egészséges ételt, vagy tölts időt a családdal. És még ha napközben is dolgoznod kell, próbálj meg pihenni vagy egyszerűen csak lazítani este.

A kedd a Mars uralma alatt áll

Ez a hét legjobb napja az önérvényesítésre. Hacsak más bolygókapcsolódás nem hat rá, ez egy nagyszerű nap arra, hogy megmutasd vezetői képességed, vagy bármit megtegyél, amihez bátorság kell. Edzésre is kiváló ez a nap, mivel a Mars energiáját a legjobb valamilyen aktív tevékenységgel tölteni. Mivel a Mars a Kos uralkodója, az állatöv első jegye, ez egy jó nap valami új elkezdésére, de nem alkalmas arra, hogy olyan projektre összpontosíts, amely tapintatot és/vagy diplomáciát igényel. Keddi rituális gyakorlatok: Kelj fel korán, menj futni, szenteld a napot a sportnak, aktív életnek, ötletelj, tégy meg olyat, amit eddig nem mertél.

A szerdát a Merkúr uralja

 A szerda a hét legjobb napja arra, hogy minden kommunikációval összefüggő tevékenységre összpontosíts, akár írásban, akár szóban. Ez egy nagyszerű nap arra is, hogy minden logikus megoldást igénylő problémán ma gondolkodj – ez magában foglalhatja a nehezebb témájú beszélgetéseket is. Hacsak más bolygókapcsolódás nem hat rá, a szerda kiváló alkalom egy új projekt vagy gyakorlat megkezdésére, amely összpontosítást igényel. Szerdai rituális gyakorlatok: Válaszolj a régóta halogatott e-mailre, tölts egy kis időt a naplóírással, foglalj le egy hétvégi kiruccanást, kezdj el egy tanfolyamot, vagy tervezd be, hogy mikor fogod elkezdeni.

A csütörtököt a Jupiter uralja

Mindannyian szeretjük a csütörtököt (és nem, nem azért, mert már majdnem péntek van). Ezt a napot a nagy „jótevő”Jupiter uralja. Naprendszerünk két legpozitívabb bolygójának egyikeként a Jupiter segít terjeszkedni, nagyban gondolkodni és kockázatot vállalni! Remek nap ez a tanulásra, az életről való filozófálásra is, és támogatja,hogy gondolataink elkalandozzanak. Mivel a Jupiter uralja a bőséget, ez egy jó nap arra is, hogy elültessük valaminek a magját, amiből pozitív fejlődést szeretnénk elérni. Csütörtöki rituális gyakorlatok: Meditálj vagy olvass el egy könyvet, vagy összpontosíts valami új dolog megtanulására. Tervezz külföldi vagy távolabbi utat, beszélj barátaiddal, gyakorold az elfogadást.

A pénteket Vénusz uralja

A szerelem istennője a pénteket uralja, így ez a nap tökéletes arra, hogy arra összpontosíts, ami a legnagyobb örömet okozza Neked. A divatot és a művészetet is ő uralja, így a hét legjobb időszaka zenei vagy művészeti bemutatókra, vagy akár múzeumba vagy galériába menni. Ez a hét legszociálisabb napja is, ideális vacsorák megtervezéséhez, romantikus estéhez a partnerünkkel.  Pénteki rituális gyakorlatok: Menj el randevúzni ,vagy ma érdemes szabadságot kérni a főnöködtől. Menj moziba, múzeumba, adj a szépségedre. Találkozz a szerelmeddel, és tölts vele egy csodás estét.

A szombatot a Szaturnusz uralja

A közhiedelemmel ellentétben a szombatok nem megfelelőek a pihenésre és a lazításra. Miért? Ezt a napot a szigorú, felelősségteljes Szaturnusz uralja – ami azt jelenti, hogy itt az ideje a hét összefoglalásának. Ez az a nap, amikor ügyeket intézünk, megjavítunk mindent, ami elromolhat, nagytakarítunk, bevásárolunk és alapvetően mindent megteszünk, ami az életünk fenntartásához szükséges. Szombati rituális gyakorlatok: Moss ki, menj bevásárolni vagy online vásárolni, cseréld ki a héten kialudt izzót, nézd meg a hitelkártya-kivonatodat. Mivel a Szaturnusz uralja az időt, kezdj el valami olyan dolgot, mely tartós, és mellyel célod van.

A vasárnapot a nap uralja

Ahogy a neve is sugallja, a vasárnapokat a Nap, emberi szemmel látható legfontosabb csillag uralja. . Csinálj valamit, amit szeretnél, ami feltölt energiával, amiből a következő héten táplálkozhatsz. Vasárnapi rituális gyakorlatok: menj ki a szabadba, légy a napon, jógázz, vagy csinálj valamit, ami növeli az önbizalmad és az energiaszintedet.

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?