Az alvó frizurák megvédik hajunkat az éjszakai súrlódástól és ezáltal a haj töredezésétől, a töredezett hajvégektől. Ez a két frizura a kedvencünk.

Hajápolás alvás közben

Ritkán ébredünk fel abban a helyzetben, ahogy elaludtunk, mert éjszaka mindenki rendszeresen mozog. Hol többet, hol kevesebbet, de átlagosan körülbelül 26-szor fordulunk át éjszakánként alvás közben. Ez – a szó valódi értelmében – igazi megpróbáltatás a hajunknak, mert a mozgás súrlódást jelent, és  ettől megtörik a hajunk alvás közben. Ezért minden fodrász javasolja a selyemből készült hálósapkát vagy párnahuzatot (a felület simább, így kisebb a súrlódás), valamint a gyengéd alvófrizurák használatát . De milyen frizurát javasolnak, hogy kényelmesen aludjunk, és másnap reggel fejfájás és hajszálak alapos összekuszálódása nélkül ébredjünk? Megmutatjuk a két kedvenc alvásfrizuránkat.

Ezzel a két frizurával véded a hajad éjszaka

Minél hosszabb a haj, annál fontosabb, hogy a megfelelő frizurával megóvjuk a sérülésektől, még alvás közben is. Ügyeljünk arra, hogy a fonatok ne legyenek túl szorosak, vagy hogy a csatok, hajgumik ne zavarjanak a fekvésben. Véleményünk szerint ez a két alvó frizura a legjobb hosszú hajhoz.

1. Alvás frizura: lazán fonott fonat

Mindenki meg tudja csinálni: az 1. számú alvófrizura alacsonyan fekvő, lazán fonott fonat, amit könnyeden le kell zárni egy gyengéd hajgumival. Ez a frizura nem húz, nem akadályoz ha fekszel, és ahelyett, hogy nyomáspontokat és töredezett hajat okozna, legfeljebb enyhe hullámokat hagy maga után, amelyek végül struktúrát és lendületet adnak a hajnak.

2. Alvás frizura: konty a homlok felett

Lehet, hogy nem nézel ki szuperül ezzel az alvó frizurával, de jót tesz a hajnak. A fej hátsó része helyett lazán gyűjtsd össze a hajad a fejed fölött a homlok felett, és csavard kontyba anélkül, hogy nyomást gyakorolnál rá. Ezt a frizurát is lazán rögzítened kell egy gyengéd hajgumival.

Ha a konty a homlokon van, akkor probléma nélkül feküdhetsz a bal vagy a jobb oldaladon vagy a hátadon, és hajad védve van a töredezettségtől. Másnap ismét hullámokra fogsz ébredni, de azok valamivel erősebbek, mint egy lazán fonott fonatnál.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?