Új év, új trend! Ez vonatkozik a frizurákra is. Ami tavaly a „Wolfcut” volt, az 2022-ben a „Octopus Haircut”. Ígérjük, nem néz ki olyan furcsán, mint amilyennek hangzik.  

Új év, új frizura

Trendi frizuráknak az elmúlt hónapokban mindenekelőtt egy dolog számított: a szögletes vágás. El kell ismerni, hogy a “farkasvágás” viselése is igényel bizonyos mértékű bátorságot, de 2022 magával hozza a vágás új verzióját. Az “Octopus Haircut” első pillantásra zavaróan hangzik, pedig csak arról van szó, hogy hosszú fonatok lógnak a fejünk körül. És megnyugtathatunk, az új trendfrizura korántsem vad. 

Az “Octopus Haircut” meghódítja a szépség világát

A hajvágás inkább egy poliphoz hasonlít, mivel a fej sziluettje nagyon lekerekítettnek tűnik a különböző hosszúságok és szintek miatt. A hossza a csápokat utánozza, és kifelé lendül. Tehát az “Octopus Hair” hasonlít egy klasszikus bozonthoz, de kevésbé tompa vonalakkal, több réteggel és textúrával. Mandy McCullogh amerikai fodrász elmagyarázta az elvét: “Extrém bozontos, de a vége hosszú marad” – mondja.  Leonardo Rocco fodrász azt is elárulta hogy “Az Ocotpus Haircut jellemzője, hogy a felső hajban nagy mennyiségben, a többi hajban pedig sok réteg található. a külső élek legyenek puhák és lendüljenek. 

A trendfrizura nem alkalmas minden hajtípusra 

Természetesen a hajadnak szüksége van egy bizonyos alaphosszra a frizurához. A sok réteg miatt az “Octopus Haircut” inkább közepes és vastag hajra alkalmas. A vékony haj a réteges vágás miatt veszít volumenéből, és gyorsan laposnak tűnik. A hajvastagság szerkezetéhez igazodó egyedi vágással az “Octopus Haircut” finomabb hajjal is lehetséges.

A cikk még nem ért véget!

1 2Forrás

Vélemény, hozzászólás?