Ez a három hasznos készség (vagy szokás) egészségesebbé, gazdagabbá és hatékonyabbá tesz. Elsajátításukra pedig december 31-ig van még lehetőség. Nem kell annyi idő, hidd el.

A legfontosabbak újév előtt

Nem véletlenül tartják a decembert az év legmozgalmasabb hónapjának. Rég elmúltak azok az idők, amikor az újévi hangulat kellemesen lelassította a munkarendet egy héttel az ünnepek előtt. Ma már nem csak “végig” dolgozunk, hanem az utolsó tartalékokat is felfedezzük magunkban, hogy napokon belül legyen időnk kiegyenlíteni, rendet rakni X nap előtt, átgondolni az új évet, ajándékot vásárolni mindenkinek, és még tündökölni is egy céges bulin. A feladat nem egyszerű, és úgy tűnik, csak a legszervezettebbek képesek rá. Van azonban egy kifejezett megoldás – három elemi készség segít, amelyeket nem lesz nehéz kifejleszteni magadban, de ezek előnyei nagyon-nagyon sokáig örömöt okoznak majd. Tehát indítsuk az új évet egy új, hasznos készségekkel. 

Irányítsd az idődet

Úgy tűnik, hogy a hírhedt időgazdálkodási stratégia már olyan mélyen bevésődött az elménkbe, hogy lefogadom, egyesek már ettől az egyetlen szótól idegesek lesznek. Nos, bármi legyen is, mi sietünk támogatni téged: az időgazdálkodás valóban mítosz. Bármennyire is igyekszünk, soha nem lesz több egy nap 24 óránál, így az egyetlen dolog, amit ilyen körülmények között megtanulhatunk kezelni, az önmagunk. A jó hír pedig az, hogy ennek a készségnek az elsajátítása egyáltalán nem nehéz.

Igen, folyamatosan ezernyi zavaró tényező van körülöttünk, amelyek arra törekszenek, hogy hosszú időre felkeltsék a figyelmünket. Néha a teendőink listája tele van egy tucat fontos dologgal, de továbbra is a hírek olvasásával és a közösségi oldalakon lévő fényképek nézegetésével vesztegetjük az időt. Ismerős helyzet? Hogyan gyűjtöd össze a gondolataidat, és koncentrálsz egyetlen feladatra?

Semmiképpen sem buzdítunk, hogy alaposan ülj le az üzleti tankönyvekhez, és alaposan építsd fel saját stratégiádat, hogy időt takaríts meg (ehhez talán a különféle ügyekkel telített december nem lesz elég). Kezdheted a legegyszerűbbekkel, amelyek nem igénylik a munkanap teljes újrarajzolását – ezzel a három kis életúttal.

# 1 Tudd meg, hol vesztegeted az időd 

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a munkavállalók több mint fele vallja be, hogy a munkavégzésre szánt 8 órából napi 30-60 percet „nem dolgozik”. A kísérlet tisztasága érdekében próbáld meg teljesen kizárni a közösségi hálózatokat vagy a nem munkahelyi hívásokat a munkarendedből (például állítsd a mobilod „éjszakai üzemmódba”). Meglátod – a munkahelyi késések azonnal csökkennek, a megspórolt időt pedig kellemes ünnep előtti apróságokra fordíthatod.

# 2 Prioritás

Nem zárjuk ki, hogy az újév előestéjén minden decemberi napod több mint egy tucat feladattal telik majd, és persze senki sem számít arra, hogy mindegyikkel remekül megbirkózol. Valójában nem minden tétel igényel mindent felemésztő figyelmet és néhány értékes órát a naplódban. Itt elmondjuk, hogyan lehet megtanulni, hogyan válaszd el a búzát a pelyvától, és hogyan tervezheted meg hatékonyan a napod ezzel kapcsolatban.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?