Ez a kérdés minden nőt foglalkoztat, és most végre megkaptuk rá a választ.

Fogyás – mellcsökkenés nélkül

Sokan hajlamosak vagyok túlsúlyosak lenni, és időnként megpróbálunk lefogyni. A legbosszantóbb ilyenkor az, hogy a súly elsősorban nem oda megy, ahova szeretnénk… Például azonnal lecsökken a mellméretünk, míg a lábaink vagy a hasunk térfogata már nem fogy ilyen látványosan. Meg lehet szabadulni a felesleges kilóktól úgy, hogy közben megtartjuk a mellméretünket? Meg tudjuk növelni vagy javítani a mellünk formáját edzéssel?

Ezek működnek

Sok nő, aki fogyni szeretne, de attól tart, hogy csökkenti melleinek térfogatát. A fogyás ilyen “mellékhatása” valószínűségének felméréséhez a következő tényezőket kell figyelembe venni:

1. A mell mellszövetből és zsírból áll

Az egyéni összetételtől függően eltérő az esély a mell “elvesztésére”. A mirigyszövet nem megy el fogyáskor, a zsírszövet viszont elég valószínű. Ezért ha a mell mérete a zsírnövekedéssel arányosan nőtt, logikus, hogy nagy a valószínűsége a csökkenésnek.

2. Testtípus

4 fő típus létezik – alma (a zsír a derék körül koncentrálódik), körte (könnyű felső és vastag alsó), háromszög (térfogat a váll területén) és téglalap (a zsír egyenletes eloszlása).  Tekintettel arra, hogy a zsírraktárak elhelyezkedése elsősorban genetikailag meghatározott, ezt gyakorlatilag nem tudjuk befolyásolni. A zsír felhalmozódása spontán folyamat, és nem reális, hogy megjavuljon például csak a mellkasban. De a fogyás folyamata általában felülről indul.

A mellméret fogyás közbeni elvesztése szempontjából a legkedvezőtlenebb lehetőség a „körte”, hiszen a combok, ahol a legnagyobb a zsírfelhalmozódás, utoljára fogynak, a karok és a mellkas pedig elsősorban. Ennek eredményeként, miközben a csípő és a lábak mérete csökken, nem marad semmi a mellkasból.

Az almatípust bonyolítja, hogy a derékban található zsír a legmérgezőbb – hormonális aktivitást mutat, és megzavarhatja a fogyást. A 80 cm-nél nagyobb derékbőség jelentősen növeli az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség kockázatát. Ezért különösen fontos, hogy az “alma” figura tulajdonosai ne hízzanak, de ha fogyni kell, legyenek türelemmel.

A “háromszög” figura tulajdonosainak van a legkevesebb esélyük arra, hogy fogyás közben elveszítsék a mell térfogatát, hiszen a zsír a legkönnyebben a test felső részében fogy, és könnyebben meg lehet állni a kívánt ponton.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?