A Pantone Color Institute ítéletet hozott, és meghatározta a következő év legvágyottabb színét. Megmondjuk, mivel viseld, és azt javasoljuk, válassz egy divatos dolgot ebben a friss, letisztult és stílusos árnyalatban.

Az év színe

A tervezők minden évszakban több tucat, ha nem több száz különböző színt és kombinációt kínálnak nekünk, amelyek közül kiválasztjuk kedvencünket, és minden nap örömmel viselhetjük őket. Egyek a sötét és komor palettát részesítik előnyben, míg mások szeretnek neon és színes palettákkal kísérletezni. A saját választék kiválasztása természetesen ízlés dolga. Egy szín azonban mindig kiemelt figyelmet kap 2022-ben is.

A Pantone Color Institute minden évben kiválasztja saját kedvencét. A szakértők elemzik a globális trendeket (és nem csak a kifutókon), és megtudják, melyik szín kapta a legtöbb figyelmet. Tavaly nem lehetett egyetlen győztest kiválasztani és a szakértők úgy döntöttek, hogy egyszerre két fő árnyalatot mutatnak be. Idén viszont a dilemma azonnal megoldódott. Ennek eredményeként 2022 színe a Very Peri lila lett, 17-3938-as számmal. Érdekesség, hogy a Pantone 22 éves története során először alkotott meg egy teljesen új árnyalatot, amely a nyugodt kéket energikus vörös aláfestéssel ötvözi.

A lila győzött

A szakemberek azon döntését, hogy nem az archívumot vizsgálják felül, hanem valami újat hoznak létre, a jövő technológiái, a digitális korszak, a kreativitás és a két éven át tartó világjárvány valósága inspirálta. Szakértők szerint a Very Peri a globális korszellem és az általunk átélt átmeneti időszak szimbóluma. „A digitális tervezés segít kitolni a valóság határait azáltal, hogy megnyitja az ajtót egy dinamikus virtuális világ felé, ahol új színlehetőségeket fedezhetünk fel és teremthetünk meg” – magyarázta Pantone.  Egyébként a teljes orgona paletta több szezon óta vezeti már a trendlistákat, de egyértelműen jövőre éri el csúcsát. Ezt az árnyalatot azonban azoknak is érdemes alaposan szemügyre venniük, akik nem követik a trendeket, és az aszketikus dolgokat, árnyalatokat kedvelik.

A cikk még nem ért véget!

1 2Source link

Vélemény, hozzászólás?