Naplójából derült ki az igazság.

Nem volt jó a viszonyuk

Léteznek olyan nők akik egyszerűen nem valók édesanyának. Ha ezek a nők mégis gyerekáldásra adják a fejüket, akkor viszont nagy valószínűséggel nem a legjobb anyák válnak belőlük. Jól tudja ezt Helen Naylor is.

A most késői 30-as éveiben járó nő egész életében sejtette, hogy valami nincs rendben az anyukájával, de az anyja halála után ez be is bizonyosodott. Elinor naplóiból tudta meg, hogy 30 éven át hazudott neki és édesanyja Münchausen-szindrómában szenvedett.

Tünetek

A betegség jellegzetessége, hogy az illető beképzeli magának a betegséget, de olyannyira, hogy már tüneteket is produkál hozzá. A valóságban viszont tudja, hogy nem beteg, csak szándékosan úgy tesz, mintha az lenne. Ezért más, mint a hypochondria, de mind a kettő pszichés betegség, aminek mindig lelki okai vannak, és legtöbbször a gyerekkorra vezethető vissza. Valószínűleg Elinor lázadt az anyaság ellen és folyton menekülni akart a teendők elől, így alakult ki nála a furcsa betegség.

Ilyen életet élt Helen anyja is és nem igazán élvezte az anyai teendőit. Előfordult, hogy órákra lepasszolta a lányát valakinek, miközben ő bárokban iszogatott és vacsorázott, de Helennek azt hazudta, hogy betegség miatt nem tud vele lenni aznap este. És ez így ment 30 éven keresztül. Sokszor mondott Helennek bántó dolgokat és nem volt hozzá egy kedves szava sem, a nő elmondása szerint. Egykori édesanyja naplójából tudta meg ezeket a döbbenetes titkokat Helen, és olyannyira lesokkolta a felismerés, hogy az anyja Münchausen-szindrómás volt, hogy már egy könyvet is írt a történetükről.

Forrás: The Sun

Forrás

Vélemény, hozzászólás?