Növényszakértők elmondták, milyen virágokat érdemes elhelyezni a hálószobában, ha végleg meg akarsz szabadulni az alvásproblémáktól.

Alvásproblémák – ez lehet a megoldás

A szobanövények nem csak díszítik a belső teret és részben portalanítanak, de a szakértők szerint javíthatják az alvást. Igaz, ehhez bizonyos típusú zöldeket kell választani. A szakemberek szerint a beltéri flóra jótékony hatással van a testiés a lelki egészségre egyaránt. A levendula pedig az első növény, amelyet a hálószobájába kell tenni a nyugodt alvás érdekében. De nem ez az egyetlen növény, ami segít.

Levendula

A levendula nyugtató tulajdonságairól ismert, és gyakran használják gyógyfürdőkben is. Az ágy mellé tehetsz egy csokor szárított levendulát, vagy tehetsz egy cserepet élő növénnyel. “Ezt a virágot számos stressz- és álmatlanság elleni gyógyszerhez hozzáadják” – mondták szakértők. “A levendula egyben csodálatos szobanövény, és egyedülálló pihentető illattal tölti be a szobát.

Vitorlavirág

A következő virág a vitorlavirág. Ez a zöld egy nagyszerű gyógynövény, amely javítja az alvást. Szűri a beltéri levegőt és növeli a páratartalmat, ami megkönnyíti a légzést. A vitorlavirág virágai a levegőben szálló penészspórákat is felszívják, amelyek allergének lehetnek – mondják a szakértők, hozzátéve, hogy a hálószobában található növény segít gazdájának „kipihentebben ébredni”. Fontos, hogy a növényt távol kell tartani a közvetlen napfénytől, és rendszeresen öntözni kell, nedvesen tartva a talajt.

Szobai szanszeviéria

Végül a harmadik növény, amely elősegíti a minőségi alvást, a szobai szanszeviéria, másnéven az anyósnyelv. A spárgafélék családjába tartozó virág, hosszú, sűrű és megnyúlt levelekkel ékesíti fel a szobát.

A cikk még nem ért véget!

1 2Source link

Vélemény, hozzászólás?