Forrás: Pinterest


A házi kedvenc azóta elszökött.

Falta a kacsákat

A perui családnak minden vágya egy édes kutyus volt, ami meg is lett nekik. Illetve, mégsem. Mert kiderült, hogy a kutya valójában róka.

Az állatot még kölyökként vették és szépen, szeretetben fel is nevelték. Akkor kezdett furcsán videlkedni a családi kedvenc, amikor nem bírta abbahagyni a szomszédok csirkéinek és kacsáinak a levadászását, amiért a szomszédok meg is haragudtak a családra és az állatra is. A kis róka egyébként a Run Run (Fuss, Fuss) nevet kapta a perui családtól, amihez hű is volt a természete. Az állatról mindvégig azt tartották, hogy ő egy fajtiszta kutya, mígnem egy nap kiderült ,hogy egy különleges perui pamparóka. Run Run aztán el is futott és kerestették őt. A rókát a helyi vadrezervátum akarja magához venni. Jellemzői közé sorolják a hegyes fejét, bozontos farkát, vékony lábát és feltűnő fülét, ami alapján felismerhető a faj.

Kidrült az is, hogy Peruban sajnos nem ritka, hogy illegálisan kereskednek vadállatokkal, akiket kölyökkorukban elrabolnak, szüleiket pedig megölik és eladják őket. 🙁 Ez 3-5 éves börtönbüntetéssel is járhat, ha kiderül valakiről ez a tevékenység, így lehet még bűnrészességgel is vádolni fogják a családot, aki csak egy kutyát szeretett volna.

Forrás: Híradó

Forrás

Vélemény, hozzászólás?