Így tudd meg, mit néz a tinédzsered.

Nem könnyű szülőnek lenni az online világban

Amikor a TikTokról van szó, a szülők gyakran hallanak veszélyes kihívásokról, emiatt sokan közülük valami hülyeségnek tartják a platformot. Pedig ennél sokkal több van benne. Hírességek, átlagemberek, orvosok, tudósok, történészek és bárki más videóit tartalmazza, akik azt remélik, hogy megtekintéseket szerezhetnek a TikTokjaik alapján, amik az informatívtól a butaságig terjedhetnek.

Mi az a TikTok?

A TikTok egy közösségi média platform, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy néhány másodperctől akár három percig is tartó videókat osszanak meg. Mint minden más közösségi oldalon, a felhasználók követhetik az általuk ismert vagy ismeretlen személyeket, hogy megnézzék a tartalmaikat. 

Noha nincs korhatár a TikTokhoz való csatlakozáshoz, a szakértők azt javasolják, hogy a gyerekeknek legalább a 13 éves kort el kellene érniük hozzá.

Mit néznek a tinédzserek?

Egyes szülők könnyen megtudhatják, mit követnek tinédzsereik a TikTokon, mert gyermekeik szívesen beszélnek olyan videókról, amikről azt gondolják, hogy vidámak, buták vagy gusztustalanok.

Más tizenévesek azonban hezitálnak, hogy megosszák-e. Ilyenkor a szülőknek meg kell kérdezniük a tinédzsereiket arról, hogy mit néznek. Ha van valami a TikTokkal kapcsolatos dolog a hírekben, ennek felhozása jó módja annak, hogy megkérdezzük, mit gondolnak.

Mit tehetsz?

Sok szülő tudja, hogy a tiltás sokszor nem célravezető a tinédzsereknél. Járj inkább jó példával, ne nézz, mondj, vagy tegyél olyat, amivel ellentmondásba keveredhetsz.

Bátorítsd a TikTok használatára, mert olyan hely lehet egy tinédzser számára, ahol kifejezheti gondolatait azokról a dolgokról, amit szeret, és pozitív üzenetté alakíthatja. Ha nyitottan állsz a TikTokhoz, hamarabb elmeséli, hogy mit néz rajta.

Mi van a színfalak mögött?

Míg egyes videók minden bizonnyal csak a szórakozásról szólnak, mások terméket próbálnak eladni, vagy valami rosszra akarnak rávenni embereket, például az iskolai ingatlanok megrongálására. A szülőknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy gyermekeik megértik, mi történik a TikTokon.

Fontos, hogy elég értettek legyenek ahhoz, hogy felismerjék, mi jó nekik és mi nem.

Forrás: Today

Forrás

Vélemény, hozzászólás?