Váratlan események sorozatára lehet számítani.

A Bika Telihold hatásai

2021.11.19-én 09.57-kor teljesedik ki a Telihold a Bika jegyében, és ez az energia elég erős érzelmi helyzeteket eredményezhet, hiszen a tudatos Nap és a tudatalatti, lelki mélységek, azaz az Hold energiái együttesen jelennek meg. A Nap energiája beragyoghatja a lelki helyzeteinket, és lehetőségünk nyílhat, hogy tudattalan helyzetekre rálássunk. Az érzéki, birtokló Bika Hold otthonosságot nyújtó, de érinti az Uránuszt hiszen együttállást képeznek, ami azért némi feszültséggel töltheti meg érzéseinket.

Az elengedés, ragaszkodás, féltékenység témakörét is érintheti érintettség esetén. A Telihold a gyakorlatias Bika jegyben teljesedik ki, így az elkövetkezendő időszak a megtisztulásról és az elengedésről szólhat, úgy, hogy saját önérvényesítésünk kerülhet az előtérbe. Az uránuszi energiák hirtelensége is gondoskodik ennek szükségszerűségéről, rámutatva olyan témakörökre, és helyzetekere, ahol birtoklóan ragaszkodunk olyan múltbeli eseményekhez, melyek már nem szolgálják lelki fejlődésünket. Amelyek miatt a múltban ragadunk, és olyan helyzetekhez ragaszkodunk, melyek nem engedik, hogy teljes egész valónkban megéljük a jelen pillanatát.

Az Uránusz hirtelensége  belső lelki szabadságunkat segítheti elő, olyan váratlan helyzeteket, és eseményeket támogatva, amelyek akár belekényszeríthetnek minket a stabilnak hitt megszokottságunk megváltoztatásába. Hirtelen és váratlan életeseményekkel találkozhatunk, melyeket akár veszteségkènt élhetünk meg, akár izgalmas újításokként, de mind a két esetben az elengedés és a rugalmasságunk témaköre kerül előtérbe.

Forrás:Pinterest

Érzelmi kavalkád

Rámutathat ez az energia mindarra, ami fogva tart lelkileg minket, félelmek, kételyek, függőségek, melyek mind-mind a lelki felszabadulást akadályozzák, és melyekhez mereven ragaszkodunk, hiszen a Bika jellegzetessége, hogy nehezen enged el, birtokol. Az uránuszi energia a komfortzónánk átlépésére kényszeríthet, és egyben felszabadíthat azok hamis biztonságérzete alól. Érdemes odafigyelni, hogy a segítő energiákat tudatosan használjuk, és ne engedjünk a megszokott pesszimista gondolatainknak, hogy visszahúzzanak, mert ezt valójában saját önbecsülésünk bizonytalansága okozza. A Bika-Skorpió tengelyen létrejövő Telihold rávilágíthat azokra a szituációkra, melyekhez görcsösen ragaszkodunk, melyeket nem akarunk elengedni, melyek korlátoznak minket, és melyek egy régóta berögződött minta alapján működtethetik a mindennapjainkat.

Az „ego” és az erős ragaszkodás beleszoríthat olyan szituációkba, melyekből nem látjuk a kiutat, vagy pedig érzelmi „vakságunk” miatt tartjuk magunkat olyan helyzetekben, melyek már mérgezőek lehetnek a számunkra. Központi kérdés lehet a birtoklás, és a manipulatív helyzetek kapcsolata, a féltékenység, a tudat alatti, rejtett félelmek és a stabilitás kapcsolata, illetve utóbbi hiánya, mely erős önbizalomhiányból fakadhat. Minden félelem alapja bizonytalanság.

Az érzelmi kavalkádot még tetézi, hogy egy holdfogyatkozásnak is a tanúi lehetünk, mely nehezítheti a lelki folyamatok tisztulását, de elősegítí annak szükségszerűségét, és a folyamat hosszabb ideig velünk maradhat. Az asztrológia egyik „kártékonynak” nevezett állócsillaga (Algol) szintén kapcsolatba kerül a Holddal, így érzelmi „vakságunk” felerősödhet, és a Bika analógiájával átitatva makacsul ragaszkodhatunk vélt igazunkhoz, és egy szemfényvesztő érzelmi helyzethez, melyben nem érezzük jól magunkat, és egy önbecsapó helyzet alakulhat ki.

Forrás:Pinterest

A harmónia hiánya

Nem segíti a harmónia megteremtését a Mars-Uránusz szembenállás sem, mert ez a fényszögkapcsolat felerősítheti a feszültségeket, előhozhat múltbeli eseményeket, sértettséget, le nem zárt helyzeteket, és kirobbanó szituációkat okozhat. Az Uránuszhoz tartozik a lázadás, így társadalmi szinten is felfedezhetőek lehetnek  a robbanásig feszülő indulatok.

Érdemes a tudatosságot használni, és feladni a bennünk dúló harcot, elengedni a kontrollt olyan helyzetekben, melyekre ráhatásunk nincsen, és az erős akarást felváltani egy szabad áramlással.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Forrás

Vélemény, hozzászólás?